Motivasyonu Düşenlere Güç Kaynağı Olacak 3 Muhteşem Film

Kimi zaman boşluğa düşer, ne yapacağımıza karar veremeyiz ve içimizi bir karamsarlık hissi kaplar, motivasyon seviyemiz düşer. Hiçbir şey yapacak güç bulamayız kendimizde. Peki bu durumu nasıl aşabiliriz? Motivasyonumuz düştüğünde bizi ayağa kaldırabilecek yollardan biri olan sinema, muhteşem film seçenekleriyle en etkili silahlardan biridir çünkü izleyiciler olarak biz, çoğu zaman filmi izlerken kendimizi kaptırır; filmin içindeki karakterlere bürünüp onlarla bütünleşiriz. O zaman gelin motivasyonumuzu arttırıp bize güç sağlayacak 3 muhteşem film inceleyelim.


1) Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society)- 1989- IMDb: 8,0

Motivasyon sağlayacak muhteşem bir film denildiğinde akla ilk geleceklerden biri: Ölü Ozanlar Derneği! Welton akademisi ciddi, disiplinli yapıya sahip ve saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Uygulanan katı kurallar ve muhafazakar tavırlar, okulu öğrenciler için fazlasıyla sıkıcı bir hale getirmektedir ta ki yeni İngilizce hocası John Keating(Robin Williams) okula gelene kadar. Keating öğrencilerine, kalıplaşmış düşünce biçimlerinden uzak durmalarını, ders kitaplarından kurtulmalarını ve hayatlarında her anı dolu dolu yaşamalarını benimsetmeye çabalamıştır. Öğrencilerini şiir ve edebiyattan oluşan farklı bir dünya ile tanıştıran Keating, pek çoğu üzerinde derin etkiler yaratıp, hayata bakış açılarını değiştirmiş ve geleceğe dair hayallerinin planlanmasına yardımcı olmuştur. Bu davranışlarıyla da okulun genel tavırlarına zıt biçimde hareket etmiştir.  Fakat bu durum okul yönetiminin fazlasıyla dikkatini çeker ve okuldan uzaklaştırma kararı alır. Bunun sonucunda, üzerlerinde derin izler bıraktığı öğrencileri Keating’i savunmak için plan yapıp harekete geçerler.

Film içinden bir replik: “Millet, kendi sesinizi bulmak için çabalamalısınız. Çünkü ne kadar uzun beklerseniz, bulmanız o kadar zor olur. Thereau demiştir ki, “Çoğu insan hayatını büyük bir çaresizlik içerisinde geçirir.” Siz böyle olmayın! Bırakın bunu!”.


2) Can Dostum (Good Will Hunting) – 1997 – IMDb:8,3

Will Hunting (Matt Damon) üstün zekaya sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Sokaklarda büyüyen Will, hayatı boyunca zor koşulları olan işlerde çalışmıştır. Çalışmadığı saatlerde serserilik yapmasına rağmen edebiyattan felsefeye; hukuktan kimyaya; hemen her alandaki kitapları okumuş çok bilgili biridir. Temizlik yaptığı bir akşam, sınıfın tahtasında yazılı duran çözülmesi neredeyse imkansız olan bir soruya denk gelir. Fakat problemi rahatlıkça çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa süre içinde problemin sahibi profesör(Robin Williams) tarafından keşfedilir ve başarısı sadece bu soruyla da sınırlı kalmaz. Fakat bir kişiye saldırması sonucu hapsedilme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bir anlaşma sonucu, tek bir koşul ile hapis cezası yerine matematik profesörünün vesayeti altına verilir. Bu koşul ise terapisti olan profesör ile yeni hayata başlamak olur. Bu ilginç süreçte, ne kadar kapasitesi olursa olsun, zihinsel yeteneklerinin onu geçmişinden ve kötülüklerinden kurtarmaya yetmeyeceğini keşfetmeye başlar ve profesörle çok özel bir dostluğa doğru yol alırlar.


3) Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happiness)- 2006- IMDb: 8,0

Muhteşem filmler listemizin son sırasında Chris Gardner (Will Smith), işinde sorunlar yaşayan, iki yakasını bir araya getiremeyen, çalışkan fakat yoksul bir satıcıdır. Her ne kadar iyi bir adam olsa da eşi parasızlıktan dolayı, sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek Gardner’ı terk eder.  Bunun sonucunda Gardner ve beş yaşındaki oğlu Christopher(Jaden Smith) yalnız kalır. Bu kötü olaylar yetmezmiş gibi baba-oğul ev sahibi tarafından daireden çıkartılır. Bu yüzden geceyi geçirmek için otobüs durağı, düşkünler evi, tuvalet, başlarını sokabilecekleri her yerde kalırlar. Bunca çektiği sıkıntıya rağmen baba- oğul birbirine sıkıca kenetlenir ve bütün bu yoğun sevgiyle birlikte engelleri aşma ve yaşamda var olma mücadelesi verir. Zamanı geldiğinde hayat onlara harika şeyler sunacaktır. Bu çileli yolda Chris en büyük borsacılardan biri olmaya kadar gidecektir.

Son olarak film içinde babasının oğluna karşı söylediği müthiş sözle kapanışı yapalım: “Kimsenin sana bir şeyi başaramayacağını söylemesine izin verme; benim bile! Bir hayalin varsa, onu korumalısın. Kendi başlarına bir şey başaramayan insanlar, sana da başaramayacağını söylerler. Eğer bir şeyi istiyorsan, git ve yap.”

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.