Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak 6 Harika Öneri

Eminim ki birçoğumuzun yaşadığı problemlerden biri sürekli negatif düşünmektir. Negatif düşünerek ve düzensiz hayat tarzımızla beraber kendimizi gün içinde halsiz, ruhen bitkin ve yorgun hissederiz. Kendinizi daha iyi hissetmeniz için ise aslında yapacağınız şeyler oldukça basittir. Siz de bu yorgun ve bitkin ruh halinden kurtulup küllerinden yeniden doğmak isteyenlerdenseniz kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak 6 öneriyi sizin için derledik.


1) 6 saatten az 8 saatten fazla uyumayın. 

Az uyumak bedeninizin yeterince dinlenememesine sebep olacaktır yeterince dinlenmeyince kalkmak da zor olacaktır. Fazla uyumak ise sizi hantallaştıracağı için dinç hissetmenize engel olacaktır. Uyku aynı zamanda zihinsel iyileşme için de büyük önem taşımaktadır. Gün içinde öğrendiklerimiz ve tecrübe ettiklerimiz seçilir, silinir veya depolanır; çatışmalar ve rahatsız eden sorular işlemden geçirilir.


2) Mutlaka egzersiz yapın. 

Bunun için pahalı spor salonlarına ihtiyacınız yok. Bir yerden başka bir yere bisikletle veya yürüyerek gidebilirsiniz ya da sadece egzersiz olsun diye bir aksam gezmesine çıkabilirsiniz. Ayrıca günde yapacağınız 30 dakikalık egzersiz; kalp krizi, kanser ve diyabet oluşma riskini belirli oranlarda düşürecek; motor becerilerinizi geliştirecektir. Unutmayın “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.”


3) Yeteri kadar su içtiğinizden emin olun.

Az su içmek yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi olumsuz durumlara yol açabilir. Arada bir, içtiğiniz suya bir kaç damla da limon suyu sıkarsanız sindirim sisteminiz rahatlayacaktır. Ayrıca toksinlerin vücuttan atılmasına yardım edeceği için daha genç, sivilcesiz ve pürüzsüz bir cildiniz olacak.


4) Hayaller kurun.

Gün içinde sizi motive edecek gelecek hayalleri kurun. Hayallerimiz sayesinde isteklerimize ve hayatlarımıza yön veriyoruz. Geleceğimizi hayallerimiz sayesinde şekillendiriyoruz. Hepimiz hayal kurarız ama nedense gerçekleşeceklerine inanmayız. Oysa hayatta başarılı olan insanlara baktığımızda hayallerine inanan ve arkasından gidenler olduklarını görebiliriz.


5) Arkadaşlarınızı sevin.

Sizi motive edecek en büyük etkenlerden biri de arkadaş çevreniz. Eğer arkadaşlarınızla mutlu değilseniz öncelikle bunu çözmeye çalışın ancak çözemiyorsanız arkadaş çevrenizi değiştirin.


6) Kendinizi motive edin.

Bir önce ki günün hayatınızın en kötü günü olduğunu bile düşünseniz her yeni günün yeni başlangıçlar demek olduğunu unutmayın. Başlayan yeni gün için her şeyin çok güzel olacağına kendinizi inandırır.


BONUS: Süprizlere hazır olun

Süprizler hayatlarımızın birer parçası. Hayat bir gün sizi iyi ya da kötü inanılmaz şaşırtacak, yaşamı iyisiyle kötüsüyle sevgiyle kucaklamayı öğrenin. Hayatınızı sevin!

Candan Tekinaslan
İşletme Mühendisliği
3. Sınıf

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.