Kariyer Hayatınızda Sosyal Medyayı Kullanmak İçin 7 İpucu

Sosyal medya, profesyonel yaşamınız için harika bir araç olabileceği gibi bir kaosa da dönüşebilir.  Kişisel markanızı oluşturmak, ağınızı büyütmek, kendinizi alanınızda uzman olmak veya potansiyel işverenlerin kişiliğinize göz atması için kullanabilirsiniz. Emin olun işverenlerin çoğu görüşmeye alacağı adaylarla ilgili mini bir sosyal medya araştırmasında bulunuyor. Sosyal medya profillerinizdeki her kelimenin önem taşıdığı yeni çağda sizin için öneriler:

1. Saygılı Olun

Başkalarına saldırmaktan kaçınmalısınız. Herkesin fikrine saygı duymak ve kendi düşüncenizi belirttiğiniz her adımın başkası tarafından olumsuz gözükmeyeceğinden emin olmalısınız. Sosyal medya içerisinde herhangi bir mecrada iletinizi göndermeden önce düşünün ve elbette küfürden uzak durun.

2. Politika veya Din Hakkında Mesaj Yazmayın

Sosyal medyada verileri ya da müşteri bilgilerini korumak veya başkalarını ilgilendiren hassas bir pozisyona başvurmak istiyorsanız, kamu sosyal medyasında herhangi bir tartışmalı duruş almamak en iyisidir. Bir kurum ile işe alınmanız için görüşüyorsanız karşı tarafın yanlı ya da ön yargılı olduğunuzu düşünmemesi gerekir.

3. LinkedIn Profilinizi Oluşturun

LinkedIn, ağ oluşturma ve profesyonel marka oluşturma için önemli bir araçtır, bu nedenle profesyonel bir temada “selfie” içermeyen bir profiliniz olmalı. Bu elektronik öz geçmişin en önemli kuralları: içeriğin dil bilgisi açısından doğru olması ve tüm deneyimlerin, unvanların ve tarihlerin doğru olmasıdır.

4. Aşırı Kişisel Bilgi Paylaşmayın

Elbette başınıza gelen her şeyi paylaşmanıza gerek yok. Birisi bir arama yaparsa ve kendisi için çekici olmayan bir şey görürse bu onun sizi işe alma kararını etkileyebilir. Paylaşmadan önce mutlaka düşünün: Potansiyel bir işveren bunu okursa ne düşünürdü?

5. Gizlilik Ayarlarınıza Alışın

Peki, kendiniz olamıyorsanız çevrimiçi olarak nasıl eğlenirsiniz? Facebook veya Instagram’da biraz daha gevşek olmak iyidir çünkü bu profilleri gizli tutabilirsiniz. Bu yüzden belki de hiç ziyaret etmediğiniz gizlilik ayarlarınızla oynamanın zamanı gelmiştir.

6. Sektöre Katkıda Bulunun

Sosyal medyada ya da LinkedIn’de sektörle ilgili tartışmalara katılmak kişisel olarak sizi yükseltebilir. İlginç veya alakalı makaleler yayınlayabilir, en son haberleri yanıtlayabilir ve alanınızdaki diğer uzmanlarla kolayca bağlantı kurabilirsiniz.

7. Sürekli Online Olmanıza Gerek Yok

Ağınızdaki her gün günde beş kez profesyonel içerik yayınlamayı başaran kişileri hepimiz tanıyoruz. Onlarla rekabet etme konusunda endişelenmeyin, Paylaşacak ya da söyleyecek bir şeyiniz yoksa her gün, hatta her hafta bir şeyler yayınlamanıza gerek yoktur. Nadiren gönderi yayınlarsanız ve bu gönderiler nitelikli olursa daha fazla dikkat çekmesi kaçınılmaz olacaktır. Şunu unutmayın ki sözlerini seçen bir insana herkes saygı duyar!

İlginizi Çekebilir: İşveren Markası Nedir? İşveren Markasına Yatırım Yapmak İçin 4 Neden

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.