İş İle Ev Arasında Gidip Gelirken Vaktini Nasıl Değerlendirebilirsin?

İş ile ev arasında gidip gelirken vaktini çok mu kaybediyorsun? Ya da gözünü 25 dakika gibi bir süre az gözükse bile bir yılda sadece yolda 200 saat harcadığınızı duymak nasıl hissettiriyor?

İşte trafikte delirmek ya da radyoda hep aynı şarkıları dinlemektense sabahlarınızı ve akşamlarınızı daha verimli geçirmenizi sağlayacak dört basit yol:


1) Güne Hazırlanın

Bir mülakata, toplantıya ya da sunuma gidiyorsanız vaktini yolda hazırlanarak geçirmek sana kendini daha hazır hissettirecektir. Repliklerini düşün.

Eğer kendi arabanızla gidiyorsanız yüksek sesle alıştırma yapın. Böylece ses tonunuzu da ayarlayabilirsiniz. Ayrıca zamanınızı bir sonraki projenize ya da yapılacaklar listenizi planlamaya ayırın. Böylece ofisinize vardığınızda hemen işe koyulabilirsiniz. Ya da temel ihtiyaçlarınızı gözden geçirin. Alışveriş listesi hazırlamak buna bir örnek olabilir.


2) Bir Şeyler Okuyun ya da Dinleyin

İşe giderken (eğer tabii mideniz bulanmıyorsa) okunacaklar listenizden birkaç kitap eksiltebilirsin. Telefonundan ve ya radyondan ders anlatımı ya da bazı gösterileri, konuşmaları dinleyebilirsin.


3) Yeni Bir Yetkinlik Edinin

Muhtemelen aklında öğrenmek istediğin bir şeyler vardır. Sadece fırsat bulup bir türlü başlayamamışsındır. Günlük 25 dakika dersek haftada 4 saat edecek bu zamanınızı yeni bir şeyler öğrenmeye ayırmak vaktini dolu dolu geçirmeni sağlayacaktır. Örneğin çeşit çeşit uygulamaların yardımıyla yeni bil dil öğrenmeye başlayabilirsin.


4) Yeni Birileriyle Tanışın

Durakta otobüs mü bekliyorsun? Çok mu canın sıkıldı? Birileriyle konuş! Aranızda çok samimi bir konuşma geçmesi zor olabilir tabii ama şansını bir deneyebilirsin. Mesela yanındaki kişi eğer bir kitap okuyorsa okuduğu kitapla ilgili sohbet konusu açmak senin için kolay olacaktır. Toplu taşıma kullanmıyorsan tabii ki de konuşacak birisi yok demektir. Onun yerine yapman gereken telefon konuşmalarını yapabilirsin. Tabii kısa sürdüğü sürece.

Sabahlarınızı ve akşamlarınızı yolda daha verimli geçirmek artık sizin elinizde. Zamanınızı değerlendirin, dolu dolu kullanın!

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.