İnternet Üzerinden Yabancı Dil Öğrenmek İçin 9 İpucu

İnternet Üzerinden Yabancı Dil Öğrenmek İçin 9 İpucu

Yeni bir dil öğrenmek isteyen birisi, gelişen teknoloji sayesinde internetten rahatlıkta istediği bir dili öğrenmeye başlayabilir. Bildiğiniz gibi, yeni bir dil öğrenmenin hem kariyeriniz hem de kendi yaşamınız açısından sayısız faydası vardır. İnternet üzerinden dil öğrenmenin en güzel yanı ise, bir yere bağlı kalmadan kendi programınız dahilinde daha hızlı ve esnek bir şekilde çalışmaktır. Ayrıca sizi birçok maliyetten de kurtarmış olacaktır.

İnternet üzerinden dil öğrenmeye başlıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte internet üzerinden yabancı dil öğrenmek için 9 temel ipucu:

  1. İyi Bir Eğitmen Bulun

    İnternet üzerinden dil öğrenmek sizin için zor bir deneyim olabilir, fakat bu süreç boyunca size yardım edecek iyi bir eğitmen bulursanız, çok faydası olacaktır. İster online bir kurs alın, ister video paylaşım sitelerini kullanıyor olun, size rehberlik edecek bir eğitmen bulmanız önemlidir.
    Ayrıca bulduğunuz eğitmen hakkındaki yorumlara, diğer öğrenci görüşlerine göz atmakta fayda var.


  2. Bir Mektup Arkadaşı Bulun

    Dili daha iyi öğrenebilmek için, o dili kullanabileceğiniz her fırsatı değerlendiriyor olmanız gerekir. Bunu, çeşitli siteler veya mobil uygulamalar üzerinden, öğrenmek istediğiniz dili akıcı bir şekilde konuşan bir mektup arkadaşı bularak yapabilirsiniz.
    Ana dili, sizin öğrenmeye meraklı olduğunuz dilde olan kişilerle bol bol konuşmak sadece pratik yapmakla kalmaz, aynı zamanda gerçek hayatın içindeki senaryoları kolaylıkla kullanabilmenizi sağlar.
    Bu ilk başta zor gelebilir ve bazı hatalar yapabilirsiniz ancak konuşma dilini öğrenip, o dilin kültürel yönlerini kavrama şansına sahip olacaksınız.


  3. Diğer Kaynakları Kullanın

    Arkadaş buldunuz, pratik yapıyorsunuz ama diğer kaynakları da kullanmayı unutmayın. Youtube’da videolar izleyerek, yabancı diziler, filmler izleyerek veya yerel yazıları okuyup çevirerek dili daha iyi kavrayabilirsiniz. Bu şekilde, bir yere bağlı kalmadan farklı kaynaklarla dil öğrenme becerilerinizi geliştirebilirsiniz.


  4. Dil Öğrenmeye Zaman Harcayın

    Mümkün olan her anınızda, dil öğrenmenize yardımcı olacak çalışmalar yapın. Örneğin, okula gidip gelirken, dil oyunları oynayabilir veya online dil öğrenme uygulaması kullanabilirsiniz.
    Benzer şekilde, kahvaltı veya akşam yemeği hazırlarken bazı videolar izleyebilir veya evi temizlerken öğreniyor olduğunuz dilde şarkılar dinleyebilirsiniz.
    Sonuç olarak, online dil öğrenmenizi haftalık çalışma planınızla sınırlı bırakmayıp, yaşamınızın her anına yayarak daha etkili kılabilirsiniz.


  5. Bir Hedef Belirleyin

    Hedef belirleyerek, dil öğrenmeye başlamanızdan itibaren motive kalmanızı sağlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda, online dil öğrenme sürecinizin amacını belirleyip ilerlemenizi takip etmenizi kolaylaştıracaktır.
    İşe, öğrenmeye başlayacağınız dilin alfabesini okuyarak veya ana dili İngilizce olan biriyle kısa bir sohbet etmek gibi kendi düzeyinize göre ufak ve ulaşılması kolay hedefler koyarak başlayın. Her hedefe ulaştığınızda, hedeflerinizi yenileriyle güncelleyin.
    Kendinizi ödüllendirecek uzun vadeli hedefler belirlemekte çok önemlidir. Örneğin, yabancı bir dilde roman okumak istiyorsanız, bu seviyeye ulaşmak için belirli bir zaman aralığı koyun. Hedefleriniz hem ulaşılabilir hem de sizi hırslandıracak biçimde olmalıdır.


  6. İlgi Alanlarınızdaki Konular Hakkında Bilgi Edinin

    Kendinize birçok hedef koymuş olsanız bile, bir dil öğrenirken motive ve odaklanmış olmak zor bir kısımdır.
    Bu zamanlarda ilginizi çekecek konuları düşünüp kararlığınızı koruyabilirsiniz. Bu konular, mesleğiniz,takip ettiğiniz sporlar, hobileriniz gibi şeyler olabilir.
    Ayrıca, buradan kendinizi motivasyon etmenin yollarıyla ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.


  7. Dengeli Bir Şekilde Öğrenin

    Dil öğrenmek 4 beceriden oluşur: okuma, yazma, konuşma ve dinleme. Çoğunlukla dil öğrenen kişiler, bunlardan tek birine yoğunlaşıp diğerlerini önemsemezler. Bu da dengesiz bir iletişim olmasına olanak sağlar. Tabii ki bunlara verdiğiniz önem kendi kişisel hedeflerinize göre değişebilir ancak akıcı bir iletişim olmasını istiyorsanız bu becerilere eşit şekilde önem vermeniz gerekmektedir.


  8. Bir Not Defteri Tutun

    Yeni bir bilgi öğrenirken en çok kullanılan yöntemlerden biri de şüphesiz not tutmaktır. Online bir şekilde dil öğrenirken sayısız yeni kelime ve kelime öbeğine maruz kalacaksınız. Bunlardan bazıları zihninizde yer edinirken bazılarına ise pratikler yapmanız gerekecektir. Bir not defteri, öğrendiklerinizi pekiştirmenize ve ihtiyaç anınızda kolayca ulaşabilmenizi sağlayacaktır.


  9. Pratik, Pratik, Pratik

    Son olarak, internet üzerinden dil öğrenmek için 9 temel ipucu adlı yazımızın en olmazsa olmaz maddesi. Bu çok basit gibi gözükse de, yeni bir dil öğrenmenin kuşkusuz en önemli unsurudur. Dil öğrenmenin kısa bir yolu yoktur; burada kilit, bol bol pratik yapmaktır. Yapacağınız tekrarlar, öğrendiğiniz tüm yeni bilgileri hafızanıza kazımanızı sağlayacaktır.
    Ayrıca, devamlı pratik yaparak, dil kurallarını, telaffuz veya dil bilgisini yanlış kullanma alışkanlıklarınızı bırakmanız mümkündür. Ne kadar sık pratik yaparsanız, o kadar hızlı akıcı konuşursunuz!

İlgini çekebilir: Evden Çalışma Modeli Ile Verimli Bir Çalışma Ortamı Oluşturmanın 5 Sırrı

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.