İngilizcenizi Geliştirmeniz İçin 5 Yabancı Dizi

İngilizcenizi geliştirmeniz için en etkili ve eğlenceli yöntemlerinden biri de yabancı dizi izlemektir. Öğrenirken aynı zamanda stres atabilirsiniz. Tabii ki bu sıfırdan öğrenmeye başlarken uygulanması doğru olmayabilir. İngilizce öğrenirken gelişiminizi destekleyecek uygulamalar yapmanız size oldukça katkı sağlayacaktır. Hem yeni kelimeler öğrenme açısından hem de kelimelerin telaffuzunu ve kullanımını kavramanız açısından çok işe yarar bir aktivite olması yanı sıra İngilizce dinlediklerinizi daha kolay ve daha hızlı anlamanın en iyi yollarından biridir.

İzlemeye başlayacağınız dizi sizin ilgi alanınıza göre değişecektir ancak dizileri seçerken dil seviyenizi de göze almayı unutmayın. İşte İngilizcenizi geliştirmeniz için 5 yabancı dizi tavsiyesi:

1. The Walking Dead

Tür: Drama,Korku
IMDB: 8.2
Genel olarak konuşma hızları yavaş ve konuşulan kelimeler daha basit ve anlaşılır olan bu diziyi İngilizcesi 1. seviyede olanlar için rahatlıkla tavsiye edebiliriz. Yaşayan ölüler kasabasını anlatan bu dizi, kasabanın polis şefinin vurulup hastaneye kaldırılmasıyla zombilerin ortaya çıkışını ve bir grup insanın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor…


2. Friends

Tür: Komedi
IMDB: 8.9
Gelmiş geçmiş en sevilen sitcom dizilerinden olan Friends, 20 dakikalık bölümleriyle hem eğlendiriyor hem de çok zamanınızı almadan ufak aralarda izleyebilmenizi sağlıyor. Dizi izleyerek İngilizce öğrenmek isteyen herkesin mutlaka uğradığı bu diziyi, kelime çeşitliliği biraz daha fazla olmasına rağmen hız olarak yine yavaş olmasından dolayı 2.seviyede olanlar için öneriyoruz. Dizide yaşları 20 olan, hayat hikayeleri birbirinden farklı 6 gencin Manhattan’da yaşadıkları komik ve yaşam dolu maceraları anlatılıyor…


3. Intelligence

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu
IMDB: 6.9
Kelime çeşitliliği daha fazla ve hız bakımından orta seviyede olan bu dizi, İngilizcesi 3.seviyede olanlar için yeterli olacaktır.  Dizide ana karakterimiz Gabriel, beynine yerleştirilmiş olan implant sayesinde dünyadaki tüm bilgi ağına ulaşabiliyor. İnternetten uydu sistemine kadar erişimi olan Gabriel’in tek amacı ise ülkesini korumaktır…


4. Merlin

Tür: Dram,Fantastik
IMDB: 7.9
Genç bir adam olarak efsanevi büyücü olan Merlin’in güçlerini henüz tam olarak keşfetmediği ilk gençlik yıllarını konu edinen dizide, yaşadığı dönemde büyücülerin sihir yapması yasaktır ve Merlin henüz bu yeteneğini doğru kontrol edemediği için  başını belaya sokması an meselesi olan sıradan görünen köylü bir delikanlıdır. Ne zaman ki yolları Kral Arthur ile kesişir, herkes için dönüm noktası olur.  Kelime dolu ve konuşmaların hızlı olduğu bu dizimiz 4.seviye İngilizcesi olanlar için gayet ideal.


5. Person of Interest

Tür: Polisiye, Aksiyon
IMDB: 8.4
Mr.Finch, işlenmesi muhtemel olan suçları, işlenmeden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı  geliştirir ancak bu programı hayata geçirebilmesi için başka birisine ihtiyaç doğar. Eski CIA ajanı Reese, milyoner Mr.Finch’in aradığı kişidir. Son derece geniş kelime havuzuna sahip ve aynı zamanda konuşma dilinin hızlı olmasıyla bu diziyi İngilizcesi 5.seviyede olanlara öneriyoruz.


İngilizcenizi geliştirmeniz için 5 yabancı dizi önerisi sunduk ancak izleyeceğiniz diziyi bu yazımızdan seçmeyecek olsanız bile kendi seviyenizi belirleyip, ona göre seçim yapmayı unutmayın. İlgi alanınıza göre seçip izleyeceğiniz diziler, sizi hem günlük yaşantınızdan biraz uzaklaştırıp nefes aldıracak hem de dil öğrenme yolunda destekleyici olacaktır.

Ayrıca “İnternet Üzerinden Dil Öğrenmek İçin 9 Temel İpucu” adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.