İnfografik CV Nedir? Nasıl Hazırlanır?

İşverenlerin adaylarla bağlantı kurabilmesinin ilk adımı olan CV hazırlama, öğrencisinden mezununa hemen herkesin üzerine düşündüğü bir konu. Nasıl iyi bir CV hazırlayabilirim, diğer adayların önüne nasıl geçebilirim adayların akıllarında oluşan başlıca sorulardan… Görselliğin ön plana geçtiği günümüz dünyasındaysa yazı ağırlıklı CV’lere alternatif olarak infografik CV dediğimiz görsel ağırlıklı CV’ler ortaya çıktı. Gelin bu yazımızda infografik CV nedir birlikte öğrenelim!

Öncelikle infografik CV, bilgilerinizi veri grafikleri, semboller ve farklı desenlerle sunan bir CV çeşididir. “Görsel olanın akılda kalıcılığı daha yüksek olur.” önermesinden ortaya çıkan bu CV türü, günümüz dünyasıyla da bir hayli uyum halinde. Klasik CV’lere kıyasla işverenlerin akıllarında kalıcılığı arttırabilecek bir yapı alternatifi sunmasıyla da günden güne popülerliğini arttıran bir yöntem. Bu noktada gözden kaçırılmaması gereken bir detay var ki CV’nizin yalnızca dikkat çekiciliği artsın diye içerisinde abartılı renkler, birbirinden karışık görseller, grafikler kullanmamakta fayda var. CV’nizi sade ve profesyonel görüntüsünden uzaklaştırmadan dengeli bir görsellikle harmanlayabilmek bir hayli mühim.

Peki nasıl hazırlayacağım?

Eskiden tasarımcı, grafiker ya da en az onlar kadar bilgi sahibi biri olmadan infografik CV hazırlama imkansıza yakın bir durumken günümüzde online birçok infografik CV araçları çıktı. Bu sayede hazır şablonlar üzerinden kolaylıkla CV’nizi yaratabileceğiniz gibi PowerPoint üzerinden de örnek online infografik CV’leri inceleyerek kendi CV’nizi yaratabilirsiniz.

İnfografik CV’leri klasik CV’lerden ayıran özellikler

İlk bakışta infografik CV’lerin en önemli özelliği görsel destekleriyle CV’nizi olabildiğince eğlenceli kılmak gibi anlaşılsa da buna ek olarak birçok faydası da mevcut. Bunlar:

  • İstatistiksel bilgileri kolaylıkla verebilme,
  • Öne çıkarmak istediğiniz bilgileri karşılaştırabilme,
  • Zaman akışını doğru bir şekilde gösterebilme,
  • Verisel bilgileri görselleştirebilme,
  • Sayıları ve karmaşık bilgileri daha anlaşılır bir hale getirebilme olarak sayılabilir.

Başvuru yapmış adayların yalnızca %2’si mülakata davet ediliyorken siz de bu yüzdeliğe girme olasılığınızı arttırmak istemez misiniz? İşvereni uzun uzadıya yazılara boğmadan bir yandan deneyimlerinizi sunarken bir yandan da görsel zekanızı kanıtlamak istiyorsanız infografik CV tam size göre!

İlginizi çekebilir: Kariyer Hayatına Adım Atarken Sizleri Neler Bekliyor?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Youth Awards Blog Banner

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın