İlginizi Çekebilecek 5 Bilim Kurgu Dizi Önerisi

Gün geçtikçe bilimde yeni ilerlemeler kaydedilmeye devam ediyor. Yeni bilgiler ve yöntemler ise yeni teknolojiler doğuruyor. Bu gelişmeler ise hayatımıza olumlu ya da olumsuz olarak yorumlanacak birçok yeni olgu katıyor, olgular da  farklı biçimlerde yorumlanıyor. Ben de bu yazımda bu yormalardan yola çıkarak yapılmış dizilerden beş tanesini, kısa ve net açıklamalar ile sizlere sunmak istedim. 

Dizilerin sıralaması Rotten Tomatoes tarafından hazırlanan bilim kurgu dizileri en iyi 50 listesindeki ilk 5’e göre yapılmıştır.


1.Battlestar Galactica (2005)

Battlestar Galactica, bir Amerikan askeri bilim kurgu dizisidir ve Battlestar Galactica serisinin bir parçasıdır. 1978‘deki versiyonun yeniden uyarlaması olan bu dizi; insanoğlundan geriye kalanların, milyonları öldüren robot Cylonlara karşı hayatta kalma mücadelesini ele alıyor. Kısaca bir distopya hikayesi diyebiliriz. İleri seviye yapay zeka ve robotik teknolojilerinin olumsuz yanlarını ve hatta yaratabileceği kaos üzerinden yaratılmış bir alternatif gerçeklik sunuyor.


2.Doctor Who

Zaman Lordu’nun sorunları çözmek ve evrendeki adaletsizlikle savaşmak için zaman ve uzayda verdiği mücadele ve başına gelen olaylarını konu alan bu dizi; zamanda yolculuk, alternatif ve çoklu evrenler, zaman makinesi gibi kavramlara ilgi duyanlar için izlenmesi gereken yapımlardan biri.

 


 

3.The X Files

FBI özel ajanlarının “X-Files” olarak bilinen açıklanamayan, akıl almaz vakaları araştırdığı ve bu araştırmalardaki yaşadıklarını ele aldığını bir yapım. Dünya dışı varlıklar hakkında meraklı olan ve farklı bir yorum görmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilen bir dizi.

 

 


4.Star Trek: The Next Generation

Star Trek’in ismini birçok yerde duymuşsunuzdur. Bu dizi ise orijinal diziden 78 yıl sonrasını,24. yüzyılı, ele alarak Captain Jean-Luc Picard’ın uzaydaki maceralarında çeşitli insanlardan ve uzaylı yaratıklardan oluşan mürettebatı ile yaşadığı olaylardan bahsediyor. İnsan ve insan dışı yaşamın bir arada ele alındığı farklı ve izlemeye değer bir yorum.


5.Star Trek (1966)

Star Trek dizisini orijinal hali olan bu dizi 23. yüzyılda uzaydaki görevlerini tamamlamaya çalışan yıldız gemisi USS Enterprise’ın mürettebatının başına gelen olayları ele alıyor. İnsan ve insan dışı yaşımın ele alındığı Star Trek serisini merak edenler için iyi bir başlangıç olacaktır.

İlginizi çekebilir: Bazı Filmleri Neden Tekrar Tekrar İzliyoruz?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın