Humanspire #58 İcra Kurulu Üyesi & Çalışan ve Kültür Direktörü Tuğçe Hünkar

Humanspire’ın yeni röportajında kariyerine Tempo’da başlangıç yapmak isteyenleri heyecanlandıracak bir sohbet ile karşınızdayız. Tempo İcra Kurulu Üyesi & Çalışan ve Kültür Direktörü Tuğçe Hünkar’a merak ettiklerinizi sorduk ve ilham verici cevaplar aldık.

Tuğçe Hünkar’ın kariyerinden kesitlere ve verimli tavsiyelerine yer verdiğimiz bu röportaj için keyifli okumalar dileriz!

Röportajın okuyucuları için kariyer yolculuğunuzdan biraz bahsedebilir misiniz?

Ben kariyerimde hizmet sektöründe başladım. İnsan Kaynakları’nın tüm fonksiyonlarında fiilen çalışma fırsatı buldum ve bunun büyük faydasını gördüm. Özellikle sirkülasyonun yüksek olduğu hizmet sektöründe mesleği öğrenmek çokça vaka ile karşılaşmamı sağladı, bu da deneyimimi ve gelişimimi hızlandırdı. Kariyer  basamaklarını da eş zamanlı olarak ilerlettim.


Çalışma hayatınızda benimsediğiniz ilkeler nelerdir?

İnsan Kaynakları mesleği vicdan ile adalet arasında gidip geldiğiniz bir iştir. Şirketinizi adalet zemini üzerinde tutmalısınız ama bazen vicdanınız sizi zorlar. Bu git gel içinde doğruluktan ayrılmadan, eşitliği koruduğunuzdan emin olarak, ön yargılarınızdan sıyrılarak ve insan ile çalıştığınızı hep aklınızda tutarak yönetmelisiniz. Ben de objektifliğimi, adalet duygumu ama aynı zamanda da insan odaklılığımı korumaya çalışırım.


Şirketinizde genç yeteneklere yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Biz dış kaynak yönetiyoruz. Dolayısı ile tecrübesiz yüzlerce adayı şirketimize alarak bir meslek edinmelerine yardımcı oluyoruz. İşlerini yaparken aldıkları çeşitli eğitimler ile teknoloji tabanlı yazılım testi, RPA devolope gibi çeşitli işlere yönlendirdiğimiz çalışanlarımız da oluyor. İdari rollerimizde de genellikle iç kaynağımızdan faydalanıyoruz. Dolayısı ile içimizde çok iyi işleyen bir kariyer gelişim mekanizması var. Genç ve tecrübesiz olarak aramıza katılan kişiler yıllar içinde bambaşka pozisyonlarda yer alabiliyor.


İyi bir yönetici olabilmek için bireysel başarının yanında iyi bir ekiple de çalışmanın önemli olduğunu söyleyebiliriz. Siz ekibinizde çalışacak ideal bir adayın nasıl biri olmasını istiyorsunuz?

Kesinlikle ekip çok önemli. Ben ekibime sorumluluk vermeyi severim. Kendi alanlarını kendilerinin yönetmelerini isterim. Onlara direktif vermektense ne yapalım, nasıl yapalım diye onlara sorar, işi onların geliştirmesini isterim. Dolayısı ile işinin sorumluluğunu hatırlatmaya ihtiyaç duymadan kendi sorumluluğu olarak görüp yönetebilen, işini geliştirmeyi seven, bana yeni öneriler ile gelen çalışanlar ile çalışmayı tercih ederim. Herkes hata yapar, bu normaldir. Hatasını kendisi fark eden, hatasını düzeltmek için yardım talep eden, öğrenmeye ve gelişmeye hevesli kişiler benim için ideal ekip üyeleridir.


Youthall’u takip eden genç yeteneklere kariyer hayatlarında neler tavsiye edersiniz?

İlk kabul edilmesi gereken konu emek vermeden ve sorunları aşmadan başarının gelmeyeceğidir. Kişiler sorun çözdükçe öğrenir. Karşılarına çıkan sorunları, engelleri bir öğrenme fırsatı olarak görmeliler, üzerine gitmeliler. Sorumluluk alabilen, aldığı işi ısrarla sonuna kadar tamamlayabilen kişiler başarılı olur ve hızlı yükselir. Bir diğeri de dünya siyasetinin, Türkiye gündeminin ve aynı zamanda çalıştıkları sektörün farkında olmak. Büyük resmi göremeden nereye gitmeniz gerektiğini bilemezsiniz. Stratejik düşünme yetkinliğinin gelişmesi için büyük resmi görmeye çalışmanız gerekir.

Tuğçe Hünkar’a bu samimi ve faydalı yanıtları için çok teşekkür ediyoruz. Humanspire ile yeni bir röportajda buluşmak dileğiyle, Youthall‘u takipte kalın!

Bir yanıt yazın