Her Yeni Mezunun Edinmiş Olması Gereken 7 Yetkinlik

Bazı spesifik özellikler çeşitli sektörler için çok önemli olabilir. Mesela anatomi bilgisi yeni mezun bir doktor için fazlasıyla önemliyken yeni mezun bir ekonomist için sadece bir hobi sayılabilir. Fakat günümüzde bazı yetkinlikler hangi pozisyonda veya hangi sektörde çalışıyor olursanız olun sizi rakiplerinizin önüne geçirebilir. Bu yetkinliklere sahip olmak size kendinizi eksik hissettiğiniz diğer konulardaki eksiklerinizi de kapatma şansı sağlayacaktır. Sizin için 2017 yılında okuldan mezun olmadan önce her mezunun edinmesi gerektiğini düşündüğümüz 7 yetkinliği derledik;

1- Sosyal Beceriler

Günümüzde şirketler kendilerini daha sosyal ve daha samimi hale getirmek için büyük bir çaba içerisindeler. Dolayısıyla çalışanlarının da bu yönde kendilerini geliştirmiş olması onlar için oldukça önemli. Takım çalışması, iş ahlakı, iyimserlik gibi beceriler iletişim temelli olmayan işlerde bile sıkça gerekli olan becerilerin başında geliyor.

2- Kodlama

Kodlama günümüzde artık anaokullarında öğretilen (her ne kadar ülkemizde olmasa da) bir beceri. Bu yüzden şirketler için kodlama bilen çalışanlar çok kıymetli. Kodlamayı öğrenebileceğiniz bir sürü bedava kaynak varken birkaç HTML veya CSS videosu izlemekten zarar gelmez değil mi?

3- Sosyal Medya

Müşteri ilişkilerinden işe alıma sosyal medya –aynı hayatımızın her alanına girdiği gibi- iş dünyasının her alanına nüfuz etmiş durumda. Şirketler de sosyal medyayı anlayan ve etkili kullanan çalışanları tercih ediyorlar çünkü bu çalışanlar müşterilerin isteklerini, tüketim trendlerini daha iyi anlıyor ve fikirlerini daha net bir şekilde ifade ediyorlar.

4- Motivasyon

Artan teknoloji ile birlikte serbest veya uzaktan çalışanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden şirketler bu insanların çalışmak için motivasyon sahibi, kendi programlarını düzenleyebilen ve uzak mesafelerden bile işbirliği sağlayabilecek olmalarına özellikle dikkat ediyorlar.

5- Yaratıcılık ve İnovasyon

Günümüzde bütün gelişmiş ülkelerin ekonomileri yenilikçilik kavramı üzerine kurulmuş durumda. Dolayısıyla şirketler de bu inovasyon kültürünü edinmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve kendileriyle beraber çalışacak insanlarında ileri düşünceli ve yenilikçi olmasını bekliyorlar.

6- Yabancı Dil

İnanılmaz bir hızla globalleşen dünyamızda listede bu maddenin olması sizi şaşırtmamış olmalı. Artık neredeyse her şirket dünya üzerinde farklı şirketlerle çalıştığı için yabancı dil bilmek ve yabacı kültürleri anlayabilmek olmasa olmaz bir beceri.

7- Analitik Düşünce

Artık şirketler bütün kararlarını ellerindeki verilere bakarak veriyorlar. Özellikle son yıllarda veri toplama teknolojilerindeki inanılmaz gelişimler şirketleri özellikle veri odaklı düşünen çalışanlar aramaya itti. Bir mühendis olarak da bir pazarlamacı olarak da çalışsanız veriler üzerinden karar verme ve problem çözme beceriniz oldukça kritik.

Youthall Fanatiği/Marmara İngilizce İktisat '18/Endeavor Fellow /Economics Club

Bir yanıt yazın