Her Girişimci Adayının Kesinlikle İzlemesi Gereken 5 Film

Her Girişimci Adayının Kesinlikle İzlemesi Gereken 5 Film

Bazen izlediğimiz filmlerden ilham alır, düşüncemizi bile değiştiririz. Bize karşılaşabileceğimiz olası engellerden güzel hikayeler sunarlar.  Bu hikayelerden kendimize sonuçlar çıkarıp yeni şeyler öğrenmeliyiz. İşte bu noktada size yardımcı olabilecek, her girişimci adayının kesinlikle izlemesi gereken 5 filmi listeledik.


1. Sosyal Ağ (The Social Network)

IMDB: 7,7

Milyonlarca üyeye sahip sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının hikayesini konu alıyor.
2003 yılının bir sonbahar gecesi Mark Zuckerberg, Harvard Üniversitesinin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından da terk edilen Zuckerberg, üniversitedeki tüm kızların bilgisini veri tabanında birleştirip bir uygulama yapar. Bu uygulamada ekrandaki 2 kızdan biri oylanarak hangisinin güzel olduğu seçilir. Mark’ın bu uygulaması gittikçe yayılmaktadır ancak uygulamanın gizlilik kurallarını ihlal etmesiyle sitenin Facebook’a evrilmesine neden olur. Başlarda sadece kendi üniversitesinde yaygın olan bu site, gittikçe tüm her yerde kullanılmaya başlar. Sosyal medyanın baş mimarlarından Facebook’un kuruluşu ve arkasında yatan hikayeler filmde oldukça iyi anlatılmış.


2. Para Avcısı (The Wolf of Wall Street)

IMDB: 8,2

Para Avcısı filmi, gerçek yaşamdan bir öyküyü konu alıyor. Jordan Belfort, 24 yaşındaki genç ve hırslı bir adam olarak para kazanma hırsıyla yatırım firmasında CEO olur. Para kazanma uğruna önemi olmayan tahvillerle yatırımcıları aldatan Belfort, kısa zamanda çok para kazanır fakat kazandığı hızla da harcar. Profesyonel hayatının dışında kirli bir dünyaya bulaşan bu karakterin çöküşü pek uzakta değildir.

“Başarıyı kutlamak güzeldir, ama başarısızlıklardan alınacak dersleri unutmamak daha önemlidir.”
-Steve Jobs

3. Silikon Vadisi’nin Korsanları (Pirates of Silicon Valley)

IMDB: 7,3

Bilgisayar ve internet dünyasında devrim yaratan Steve Jobs ve Bill Gates’in yollarının kesiştiği üniversite yıllarını ve çıkışa geçtikleri bu zamanı konu alan bir biyografi filmidir.


4. Zeka Pırıltısı (Flash of Genius)

IMDB: 7,0

Robert, üniversitede bir hocadır; aynı zamanda çok sevdiği eşi de öğretmendir. Altı çocuklarıyla meşgul ama mutlu bir yaşam sürdürmektedir. Boş zamanlarında yeni bir şeyler icat etmeye çalışan Robert, bir gün dünyada olmazsa olmaz hale gelecek bir cihaz keşfeder: cam sileceği. Ancak Detroit otomotiv sektörü bu icatı beğenmiş olsa da icat eden adamı düşünmeden köşeye atar fakat Robert, her ne olursa olsun mücadelesine devam eder ve hakkını her ne pahasına olursun alır…


5. Kazan Dairesi (Boiler Room)

IMDB: 7,0

Seth Davis, kendisine ait bir yasa dışı kumar salonu işleten gençtir. Tanıştığı adamlardan birisinin tavsiyesi üzerine, yeni açılmış bir borsa şirketinde çalışmaya başlar. Daha çok para kazanmak dışında bir şey düşünmeyen Davis, bu şirkette kısa sürede yükselir. Daha çok para kazanmaya başlar ve hayatın hızına kapılır ancak yaşadığı bazı olayların ardından şirkette kirli işlere bulaşmış olabileceğini düşünür ve vicdanını sorgulamaya başlar…


“Her girişimcinin kesinlikle izlemesi gereken 5 film” yazımızdaki filmleri izlerseniz mutlaka kendinizi bir şeyler katacaksınız. Ayrıca kendimi motive etmekte sorun yaşıyorum diyorsanız, “Günlük Hayatta Kendinizi Motive Etmenin 7 Harika Yolu” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.