Hayalinizdeki İş Sizi Memnun Etmedi mi? İşte Yapmanız Gereken 4 Şey

Bazı insanlar tüm hayatlarını hayallerindeki kariyere ulaşmaya adarlar ve bu yolda gereken her fedakarlığı gösterirler. Bunun ne olduğu önemli değil bazen bir rütbe bazen çok para kazanmak, ne olursa olsun bu hayalin peşinden koşarlar. Ancak o gün gelip çatar da eğer hayallerimizi süsleyen kariyer hedeflerimiz beklentilerimizin çok arkasında kalırsa ne yaparız?

Bu noktada hayatımızda bazı değişiklikler yapmamız ya da bazı değerlerimizi tekrar gözden geçirmemiz gerekebilir. İşte bu durumda yapmanız gereken 4 şey!


1. Sıkıntının ne olduğunu belirleyin.

Bulunduğunuz noktada neden tatmin olmadığınızı netleştirmek çok önemli olan ilk adımdır ve kendinize sormanız gereken bazı sorular vardır.

  • Devam edip kendinize yeni hedefler belirleyip tekrar bir amaç edinebilir miyim?
  • Bulunduğum noktada devam edersem kendimi geliştirebilir miyim?
  • Adil bir şekilde ödüllendiriliyor muyum?
  • Ofiste geçirdiğimiz zaman ve çevremdeki insanlar beni mutlu ediyor mu?
  • Kendime zaman ayırabiliyor muyum? iş-özel hayat dengemi koruyabiliyor muyum?

2. Bakış açınızı değiştirin ve opsiyonlarınıza göz atın.

Uzun zamandır bir hedefe ulaşmanın peşinde olduğunuz için yeni fırsatlara göz atmayalı çok zaman olmuştur. Tekrar çevrenizi incelemeli yeni iş alanlarını araştırmalı ve kendinize alternatif bir rota belirlemelisiniz. Bu alternatiflerle şu an bulunduğunuz konumu kıyaslamak size farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.


3. Gelişiminizi ve başarılarınızı göz önünde bulundurun.

Hedeflediğiniz kariyerin artık sizi tatmin etmediğini fark etmiş olabilirsiniz ancak bu demek değildir ki bu zamana kadar yaptıklarınız araya gitti. Bu noktaya varmak için kendinize yaptığınız her türlü yatırım, kazandığınız her beceri hala cebinizde durmaktadır. Bunları göz önünde bulundurmak karar vermenizde size yardımcı olacaktır.


4. Tamam mı? Devam mı?

Bundan 10 yıl önce yapmayı sevdiğiniz şeyleri, boş zamanlarınızda yaptığınız aktiviteleri düşünün. Hepsi hala ilginizi çekiyor mu? Muhtemelen hayır, insan olmakla ilgili önemli noktalardan biri sürekli öğrenme, gelişme ve değişme içinde olmamız. Maalesef bunun sonucunda zamanında değer verdiğimiz şeylerin zamanla değer kaybettiğini görürüz. Ömrümüzün tamamını aynı işi yaparak, aynı yerde yaşayarak ya da aynı insanlarla birlikte geçiremeyiz değişmek insanlığın ruhunda var. Eğer yukarıdaki maddelere göre kendinizi inceledikten sonra cevabınız “tamam” ise artık yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.