Grup Çalışmasında Başarılı Olmak İçin 3 Öneri

Mart ayı itibariyle evden/uzaktan çalışma modeline hızlı bir şekilde ayak uydurduk. Konu özellikle grup çalışması olduğunda henüz deneyimlemediğimiz birçok program kullandık ve bir online çalışma modeli dönemini adapte olmaya çalışarak geçirdik. İş veya okul arkadaşlarınızla birlikte grup çalışması yaparken eskisi kadar bir arada olamasanız da işler/ projeler devam ediyor.

Bu yazıda ortak bir çalışma sırasında iş akışınızı pratik hale getirecek ve güçlendirecek, grup çalışmanızı verimli kılacak birçok uygulamayı sizin için önerdik!

Vazgeçemeyeceğimiz Tek Şey: İletişim

Grup çalışmalarının olmazsa olmazı, özellikle uzaktan çalışma modelinde maalesef biraz daha zor hale gelen iletişim halinde kalma konusunda Slack ve Discord uygulamalarını öneririz. Bu uygulamalar ücretsiz kullanılabildiği gibi aynı zamanda her konu için farklı gruplar oluşturabilir ve dosyalarınızı ortak bir yerde kolayca paylaşabilirsiniz.

Ekip Hazırsa Başlayalım

Herkesin en başından beri aşina olduğu Zoom uygulamasını atlamak olmaz. 🙂 Bunun yanı sıra Hangouts ve Whereby uygulamasını kullanabilirsiniz. Whereby uygulamasında her ekibin kendine özel odası bulunuyor, bu sayede toplantılarınızı çok daha verimli geçirebilirsiniz.

Planlar Her Şeydir

İş yoğunluğumuz bazen beklediğimizden fazla olabilir. Bir yerlere not almak veya dağınık çalışmak ne yazık ki iş takibini ve dolayısıyla iş akışınızı verimsiz hale getirir. Bunu önlemenin yolu ise Trello veya Asana gibi programları kullanmanız. Günlük, haftalık veya aylık yapacağınız iş planınızı hem bireysel takip edebilir hem de diğer çalışma arkadaşlarınızın iş akışlarını gözlemleyebilirsiniz. Böylece birlikte hareket etmek daha kolay hale gelecek! 

Not: Bu çalışmaların yanı sıra eğer bir workshop düzenlemeniz gerekirse, burada sizlere Miro uygulamasını tavsiye ediyoruz. Her zaman masamızın üzerinde yer alan renkli post-it’leri bu uygulamada kullanmak oldukça keyif verecektir! Birden fazla yöneticinin de hareket edebileceği, birden fazla gruplara ayrılabileceğiniz oldukça verimli bu uygulamaya göz atmayı unutmayın!

İlginizi Çekebilir: Evden Çalışma Modeli ile Verimli Bir Çalışma Ortamı Oluşturmanın 5 Sırrı

Youthall’u takip et; dijital etkinlikleri, iş ve staj imkanlarını kaçırma!  

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.