Gezerken Farkında Olmadan Kazandığınız 3 Mesleki Beceri

Yarın ani bir kararla çıkıp görmediğiniz çoğu güzelliği keşfetmeye karar verdin. Ülkenin bambaşka bir köşesini veya dünyanın herhangi bir ücrasını… Şimdi, hemen, çantanızı kapı ve yolların önünü kesebilirsiniz. Mesleki beceri mi, yoksa bunlar mı senin için daha önemli?

Bu yıl eğitiminize yurt dışında devam etmeye karar verdiğiniz veya uzun süredir aradığınız staj fırsatını yurt dışı firmalarından birinde yakaladınız. Kendinizi bu yeni kültüre adapte edebilmek için verdiğiniz mücadele, mesleki geleceğinizle ilgili güzel avantajlar kazanmanızı sağlayabilir. Bunun sebebi yurt dışına yönelik alacağınız her türlü eğitimin hep yoğun teknoloji hem de ‘Intership Connector’ dediğimiz staj bağlayıcı firmaları bünyelerinde taşıyan programlara sahip olmalarıdır. Bu programlar öğrencilerin Londra, New York, San Francisco, Sydney gibi dünya merkezlerine rahat bir dalış yapabilmelerine destek oluyor. Tamamen gerçek hayatın içinde kendi hayat becerilerinizi geliştiriyorsunuz.

Dünyanın bir başka köşesinden öğrenebileceğiniz 3 yetenek;


1) Kültürel Yetkinlik

Artarak modernleşen ve bu yolda hızını kesmeyen bir dünyada yaşıyoruz. Bunun karşılığında uluslararası firmalar, sadece kendi ülke piyasalarıyla ve tüketicileriyle yetinmeyip, dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya girişiyorlar. Bu yolda firmaların tüketicilerle sağlam ilişkiler oturtabilmesi için karşılıklı kültürel bariyerleri yıkmaları gerekir. Bu yüzdendir ki birden fazla kültüre, o kültürün beklentilerine yatkın olabilmek, uluslararası şirketler açısından büyük getiriye ev sahipliği yapmaktadır. Seyahatleriniz sırasında yarattığınız farkındalık ve diğer kültürlere olan duyarlılığınız her geçen gün artacak ve eve döndüğünüzde bu size olgun bir bakış açısı ve beraberinde kazanılmış birçok deneyimle dönecektir. Dünyanın her yerinden gelen öğrencilerle tanışarak iletişim yeteneklerinizi genişletebilir, bakış açılarınızı farklı boyutlara taşıyabilirsiniz.


2) Farklı Şeyleri Deneme İsteği

Seyahat halinde olduğunuz her gün yepyeni bir farkındalığa merhaba dersiniz. Yeni şeyleri denemeye olan tutkunuz sizi herhangi bir işte aranan koşullardan birine hazırlar; değişen dünya düzenine uyum sağlama. Her şirket kurucusu uyum sağlama yetisinin kuvvetliliğini, iş hayatında kaçınılmayacak bir avantaj olarak görür. Bunun sebebi bireyin, yeni zorluklara açık olması rekabetçi iş ortamında onu aranan bir konumda yer almasını sağlamaktır.


3) Öz Yeterlilik Bilinci

Ailenizden, arkadaşlarınızdan ayrılıp belki 2 hafta belki 2 ay belki de geri dönüşünü henüz planlamadığınız bir yola çıktınız. Bu yolda her şeyden uzak ve kendinizle birliktesiniz. Bu uzun yolculuk size kendinizle tanışma fırsatı verebilir veya karşılaştığınız zorlukla karşısında nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bu da sizi her durumda kendine yetebilen bir birey konumuna getirir.

Kısacası eğer bu yaz için herhangi bir plan yapmadıysanız ya da yurt dışında stajınız başlamadan biraz etrafı kolaçan etmeyi düşünüyorsanız, şuan yola çıkmanın tam zamanı deriz.

Senin de İlgini Çekebilir: Ar-Ge Departmanı Nedir? Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın