Gelişen Teknolojiyle Gelecekte Popüler Olacak 5 Meslek

Teknolojinin hızla gelişmesiyle her geçen gün yeni meslekler ortaya çıkıyor ve buna bağlı olarak personel ihtiyacı doğuyor. Gelecekte popüler olacak meslekleri şimdiden bilmek, kariyer çizginizi daha doğru belirlemenize yardımcı olacaktır. Günümüzde var olan meslekler, elbette ortadan kalkmayabilir ancak yüksek ihtimalle gelişen dünyaya ayak uyduracak ve teknolojiden payını alacaktır. Şu an belki aklımıza gelmeyen meslekler, ileride olmazsa olmazımız olabilir. İşte birbirinden değerli, gelişen teknolojiyle gelecekte popüler olacak 5 meslek:

1. Veri Analisti

Günümüzde oldukça değerli hale gelen veri analistlerinin büyük veriler üzerinde yaptıkları çalışmalar gittikçe önem kazanıyor. Dünyada internet üzerinden toplanan veri miktarı gün geçtikçe hızla büyüyor. Artık bir çok kurum, toplanan verilerin işlenmesi ve stratejilerinin bu analizlere göre belirlenmesi üzerinde duruyor. Gelecekte de bu verileri doğru işleyip işe yarar analizler yapan profesyonellere daha çok ihtiyaç duyulacak.


2. 3D Üretim Mühendisliği

3d yazıcı

Kendi ürününüzü kendinizin üretmesi kulağa çok hoş geliyor değil mi? Son yıllarda hızla gelişim gösteren 3D yazıcılar, dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle sağlık, tekstil ve otomotiv sektörlerinde gelecek vaat eden bu teknoloji, ileriki zamanlarda her fabrikada hatta her evde bile olabilir. Üstelik çok daha hızlı ve oldukça ekonomik.


3. Yapay Zeka Uzmanı

robot

En çok konuşulan konulardan biri olan yapay zeka, insanlığın sonunu getirir mi tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Bir taraf, yapay zekanın insanlığa büyük kolaylık sağlayacağını düşünürken, diğer taraf, insanlığın sonunu getirebileceğini savunuyor. Hangisi doğrudur bilemeyiz ama yapay zekanın gelecekte fazlasıyla karşımıza çıkacağından eminiz.  Yapay zeka, temel olarak insan davranışlarının makinelere öğretilmesi ve makinelerin ona göre harekete geçmesini amaçlıyor.


4. Biyomedikal Mühendisi

biyomedikal

Daha şimdiden köklü gelişmeler gösteren bu alandaki profesyoneller, sağlık endüstrisinde önemli gelişmeler yaratmaya başladı bile. Biyomedikal mühendisleri, insanları daha uzun ömürlü ve hastalıklara karşı daha dayanıklı yapma amacıyla yola çıkıyor. Bu konuda çalışanlar, yapay organlar, vücut organlarının yerini alabilecek parçalar ve insan ömrünü uzatan teknolojiler gibi sistemleri tasarlar ve geliştirir. Dolayısıyla gelecekte daha da önem kazanacak ve geleceğin meslekleri arasında kesinlikle yerini alacaktır.


5. Drone Pilotu

drone pilotu

Hobi olarak kullanılmaya başlanan drone, artık filmlerin, dizilerin çekiminde sıklıkla kullanılmakta ancak dronelar, video çekme amacının yanında yeni bir mesleğin doğmasına olanak sağlamaya başladı bile. Muhtemelen şu ana kadar drone pilotu birisini duymamışsınızdır fakat bu ileride duymayacağınız anlamına gelmiyor. Şu an için çoğunlukla eğlence veya askeri amaçla kullanılıyor. Yakın zamanda büyük bir şirketin dronelar kullanarak paketlerini teslim etmeye başladığını da söyleyelim. Günlük rutin işlerin yapılmasından, tehlikeli ve zor işlere kadar drone bize yardımcı olacak gibi duruyor. Bundan anlaşılacağı üzere, drone pilotları gelecekte muhtemelen yerlerini alacaklar.

“Gelişen teknolojiyle gelecekte popüler olacak 5 meslek” yazımızdan da anlayacağınız gibi teknoloji sürekli gelişiyor ve bizim de ister istemez bu teknolojiye ayak uydurmamız gerekiyor. Siz de kendi kariyer yolunuzu çizerken bunları göz önüne almanız yararınıza olacaktır…

İlginizi Çekebilir: Günlük Hayatta Kendinizi Motive Etmenin 7 Harika Yolu

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.