Film Önerileri: Oscar Ödül Töreni’nin Öne Çıkanları Mercek Altında

Sinema salonlarının tüm yıl kapalı olduğu, dijital platformların sinema dünyasını yönettiği bir yılın ardından pandemi koşulları nedeniyle eskisi gibi gösterişli ve heyecanlı olmasa da 93. Akademi Ödülleri geçtiğimiz aylarda sahiplerini bulmuştu. Bu yazımızda, 25 Nisan’da gece boyunca adını sıklıkla duyduğumuz filmleri sizler için listeledik. Gelin, hep birlikte gecenin detaylarına ve ön plana çıkan filmlere göz atalım!

Nomadland

Songs My Brothers Taught Me ve The Rider filmlerinden de tanıdığımız Chloé Zhao’nun yönetmenliğini üstlendiği Nomadland, kazandığı ödüllerle geceye ve tüm seneye damgasını vurmayı başarmıştı. McDormand’ın ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra karavanıyla birlikte yolculuğa çıkan ve yollarda yaşamaya başlayan bir kadına hayat verdiği film, yolda olma halini hissetmek isteyenler için iyi bir tercih olabilir. 

Mank

En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Prodüksüyon Tasarımı ödüllerine kavuşmayı başaran Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor. Gary Oldman’ın da baş rolünde bulunduğu film, “Citizen Kane” filminin senaristlerinden Herman Mankiewicz’in hayatına odaklanan hikayesiyle dikkat çekiyor. Klasik Hollywood filmlerinin perde arkasında yaşananlara dair fikir sahibi olmak istiyorsanız mutlaka göz atmalısınız.

Minari

1980’lerde ABD’deki kırsal bir bölgeye göç eden Güney Koreli ailenin, bu yeni hayata adapte olmaya çalışmasını konu alan Lee Isaac Chung imzalı Minari, kimlik krizleri ve ekonomik zorluklar eşliğinde verilen mücadeleye ışık tutuyor. Bu eşsiz yapımı kaçırmamak ve bol bol duygulanmak istiyorsanız izlemelisiniz.

Ma Rainey’s Black Bottom

Film, Blues’un Kraliçesi olarak bilinen Ma Rainey’nin yeni bir albüm kaydetmek için ekibiyle buluşmasının ardından gelişen olayları konu ediniyor. Ma Rainey ve grubu arasında yaşanan felsefi tartışmalara, anlatılan hikayelere tanıklık etmek isterseniz izlemelisiniz. 

The Father

Film, demans hastası yaşlı bir adamın kızıyla olan ilişkisini ve korkularını ele alıyor. Anthony Hopkins ve Olivia Colman’ı bir araya getiren The Father, eşsiz oyunculuğuyla Anthony Hopkins’e ikinci kez En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Sound of Metal

Aniden işitme duyusunu kaybeden bir metal bateristinin yaşadığı durumu öğrenme ve kabullenme sürecini izlediğimiz film, karakter dönüşümü ve çarpıcı sahneleriyle son derece iddialı. Sound of Metal aynı zamanda engelli bir bireyin yaşadıklarına tanıklık edebilmek için izleyiciye inanılmaz bir deneyim sunuyor. 

The Trial of the Chicago 7

Film, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam’a asker gönderilmesini protesto eden, federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen ve zamanında fazla konuşulmamış duruşmasına odaklanıyor. O zamanki ve mevcut adalet düzenini bir kez daha sorgulamak ve geniş oyuncu kadrosundaki oyunculuklara hayran olmak istiyorsanız göz atmalısınız! 

Promising Young Woman

Üniversitede yaşadığı bir travma sonrası yaşamaktan vazgeçip kendini intikam almaya odaklayan bir kadını canlandıran Carey Mulligan, en iyi performanslarından birini sergiliyor. Bu senenin en sürpriz filmlerinden sayılan Promising Young Woman’ı intikam temalı filmleri bir de kadın perspektifinden görmek için izleyebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: Hayır Diyemeyenler Kulübüne Hoş Mu Geldiniz?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

Bir yanıt yazın