Etkili Bir Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Günümüz imkanlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman sosyal medyanın herhangi bir sektördeki şirketin dijital pazarlama stratejilerine olan etkisi aşikar. Özellikle “influence” kelimesinin hayatımıza girmesiyle birçok şirketin de bu yönteme başvurduğunu görüyoruz. Her ne kadar hala beğeni, erişim ve takip gibi kelimeler önem taşısa da bir markanın ne kadar insana erişebildiğini göz ardı ederek kültürünü yansıtması markaya fayda sağlayacaktır. Özellikle Z kuşağının iş dünyasına giriş yaparak yerleştiği bu geçiş yıllarında köklü bir şirketin ya da dinamik bir girişimin nasıl bir sosyal medya stratejisi izleyebileceğini derledik.

Sizin İçin Uygun Kanallarda Profiller Edinin

Günümüzde insanlar mümkün olduğunca çok insana ulaşmak amacıyla tüm sosyal medya kanalında profiller oluşturuyor. Aslında her sosyal medya kanalına ihtiyacınız olmadığını anlamanız bu işe girdikten sonra anlayabileceğiniz bir konu başlığı. O kanallardaki alıcıları tıpkı gerçek hayattaki pazarlama kanalları gibi değerlendirebilirsiniz. Hedef kitlesinin oluşmayacağı bir markette bir FMCG ürünün yer alması nasıl mantıksızsa sizin de sosyal medya kanallarını iyi değerlendirmeniz gerekir. Kültürel ya da sanatsal bir girişimin Linkedin’de yer almasındansa Pinterest’te bir kitle oluşturmasının daha avantajlı olduğunu göz önünde bulundurursak kurumsal ve köklü bir şirketin de Pinterest’te yer almasını pek tabii garipseyebiliriz.

Etkili Bir Sosyal Medya Stratejisi Oluşturun

Organik bir kitleyi sosyal medya çatınız altında buluşturmak için kendinizi yansıtacak doğru içeriği keşfetmeniz gerekir. Gönderi takvimi ve sıklığı kavramlarının o kadar önemli olduğunu belki de yaşamadan fark etmeniz mümkün olmayacak diyebiliriz. Bunlar oluşturulduktan sonra tamamı, doğru SEO ve hashtag kullanımıyla desteklenerek doğru kitlenin size çekilmesine yardımcı olacak.

Hedef Kitlenizi İşin İçine Katın

Takipçileriniz sosyal medya kullanımınızın hem başarısı hem de mimarı olabilirler. Onların da işin içine yeterince çekilebildiği senaryoda iki taraf daha etkin hissedecektir. Hedef kitlenizin yalnızca bir robot olmadığını ölçülü şekilde karşı tarafa anlatabilirsiniz. Onlara yeni projenizi, etkinliğinizi ya da programınızı duyurduktan sonra soru yöneltmeleri için fırsat verebilir, bazı konular hakkında kesin görüşlerini alabilir, bunları belirli zaman aralıklarıyla ve dozunda paylaşabilirsiniz. İletişimin en kıymetli yolu da iki taraflı olmasıdır. Tüm bunları yaptıklarında onlara tüm kanallardan dönüş sağladığınızdan emin olun. Instagram’da kaba bir dille bahsettikleri şikayetleri silerek görmezden gelmek yerine ilgilenmek için iletişime geçmeyi talep etmeniz size fayda sağlayacaktır.

İçerik Stratejinizle Profillerinizi Canlandırın

İnsanlar artık hayatın gerçeklerinden ya da haber kanallarında gördükleri rutinlerden biraz olsun kaçmak için sosyal medyada eğlenmeye her fırsatta çalışıyorlar. Kaliteli görüntüler, şirket çizginizden çok da bağımsızlaşmayan eğlenceli içeriklerle kendinizi kitlenize daha yakın hissettirebilirsiniz. Sizin adınızla yazılan her içeriğin gerek düzgünlüğü gerekse kalitesi izleyen gözler tarafından değerlendirilecektir.

İlginizi Çekebilir: Stajınızı Nasıl Tam Zamanlı Bir İşe Dönüştürebilirsiniz?

Youthall’da profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.