Ekonomi ve Borsa ile İlgilenenlerin Cebinde Bunlar Olmalı!

Yoğun iş ve sosyal hayatımızda bazen takip etmek istediklerimizi ve yapmak istediklerimizi yapamıyoruz. Bunların sebepleri bazen bizden kaynaklanıyor bazense içinde bulunduğumuz durumlardan kaynaklanıyor. Eğer sizde ekonomi ve borsa odaklı takip yapmak istiyorum fakat vakit bulamıyorum diyorsanız bu yazıya göz atmalısınız!

Metro, otobüs beklerken veya yemek molanızda telefonunuzu elinize alarak bulunduğunuz konumda veya global anlamda ekonomik olarak neler olup bitiyor bunları öğrenebileceğiniz harika uygulamalar mevcut. Üstelik yorum yapıp konuyla alakalı profesyonellerden geri dönüş alabileceksiniz bu uygulamalar üzerinden. “Peki, bu uygulamalar  neler?” diye soruyorsanız okumaya devam edin!

Dünya Gazetesi 

Bu uygulamayı indirdiğinizde isterseniz sadece öne çıkan ekonomik haberleri okuyabilir, isterseniz haberlere yorum yapabilirsiniz. Ekonomi ile alakalı profesyonellerin içerisinde sorularınızı yanıtladığı bir bölüm bile mevcut. Bu sayede işi profesyonellerden öğrenirken zamandan tasarruf sağlayabileceğiniz bir yapıyı  telefonunuza yüklemiş oluyorsunuz. Para, sermaye ve emtia piyasalarında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.


Bloomberg HT

Televizyon üzerinden de bilindiği üzere ekonomi ve iş dünyasına dair haber ve içeriklerin paylaşıldığı bir kanal olan Bloomberg’in aynı zamanda mobil uygulaması mevcut. Uygulama üzerinden hem TV hem de radyo erişimi veriyor olması da bir yandan işlerinizi hallederken bir yandan ister TV yayınını ister radyo akışından istediğiniz programı takip edebiliyorsunuz. Bu sayede farklı işlere zaman harcarken bir yandan ise ekonomi, piyasa, siyaset ve jeopolitik içeriklere erişip piyasa yorumcularının ekonomi ve finans ve iktisadi gündeme ait yorumlarına erişebilirsiniz.


BigPara

Bigpara’nın mobil uygulamasıyla canlı borsa, foreks, döviz kuru ve diğer tüm ekonomik gündeme ulaşabilirsiniz. Uygulama içerisinde çeşitli satın almalar yaparak kendi ekonomi sayfanızı yaratmak mümkün. Bu sayede istediğiniz ekonomik bilgileri sadece size özel şekilde görüntüleyebilir tek sayfa üzerinden kendi borsanızı takip edebilirsiniz. Bir yandan ekonomik gündemi takip ederken diğer yandan ilgilisi olduğunuz alanlarda size özel bir sayfa üzerinden istediğiniz işlemi yapmayı mümkün kılan BigPara, yine siz ilgililerin incelemesi gereken ekonomi uygulamalarından.


Gedik Yatırım

Borsa ve borsaya dair en sıcak haberleri anlık olarak alabileceğiniz bunun yanı sıra borsa üzerinde alım-satım yapabileceğiniz bir mobil uygulama. “Hem ekonomiyi takip ederim hem borsada işlem yaparım.” diyorsanız bu uygulamada diğer uygulamalar gibi tam sizlik. Anlık borsa verilerine ulaşarak varsa ilgili haberleri görüntüleyebileceğiniz akıllı bir sisteme sahip. Ekonomiyi takip etmek istiyorum ve borsa gelişmelerinden haberdar olmak istiyorum diyenler için uygun bir uygulama.


Bankaların mobil uygulamaları

İster o bankanın müşterisi olun ister olmayın, telefonunuza indirip hem haberlerden ve güncel ekonomik konulardan bilgi sahibi olabileceğiniz hem de borsa ve yatırım konusunda güzel içeriklere sahip olabileceğiniz uygulamalar mevcut. Örnek vermek gerekirse; ZBORSA, İş Yatırım, Garanti BBVA e-Trader, Yapı Kredi Borsa Cepte gibi faal bankaların ekonomi ve borsaya dair paylaştıkları içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.


Bu uygulamalar kime hitap ediyor benim ne işime yarayacak diye soracak olursanız eğer, gündemi ve ekonomiyi anlık takip etmek isteyen her kesime hitap ediyor. Bunun yanı sıra üniversitelerin ve liselerin ilgili bölümlerinde öğrenimlerine devam eden her öğrencinin telefonununda yazıda belirtilen veya benzer uygulamaları telefonlarında bulundurarak anlık güncele erişip yorum yapmalarına olanak sağlıyor. O yüzden bu tarz uygulamaların net bir hedef kitlesi olmamakla birlikte isteyen herkesin telefonda en az 1 tane bu tarz uygulamalardan biri olmalı çünkü ekonomik gündem hakkında yorum yapabilecek düzeyde ekonomi öğrenmesine yardımcı olabilir aynı zamanda ekonomiyi ilgilendiren konularda sebep-sonuç ilişkisi kurmada alanında uzman kişilerin görüşlerini inceleyebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Formula 1’de Kullanılmış En Efektif Teknolojik Çözümler

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın