Dijital Etkinliklerin Yetenek Kazanımına 3 Katkısı

Dijitalleşmenin etkisiyle günlük hayatta karşılaşılan değişim süreci, kendini iş dünyasında da kanıtlar hale geldi. Gelecekte beklenen yetkinlikler, insan kaynakları trendleri, yetenek kazanımı, Z kuşağının bakış açısı gibi sayılabilecek pek çok örneğin yanı sıra; işveren markası boyutunda yaşanan değişimler konu dijital etkinlikler olunca inovasyona ihtiyaç duydu.

Hem gelecekte rol almak istediği şirketlerle etkileşim kurmak isteyen genç yetenekler hem de aynı genç yeteneklerle ekiplerini genişletmek isteyen şirketler, dijital etkinlikler sayesinde bu amaçlarına ulaştı. Genç profesyonellerin ve yeni mezunların taleplerinin yanı sıra, gerçekleştirilen dijital kariyer etkinlikleri, başta işe alım ekipleri olmak üzere şirketlere büyük katkılar sağladı. Şirket politikalarına ve o an ihtiyaç duydukları açık pozisyonlara göre en uygun temalarda dijital kariyer etkinliklerinde yer alan şirketler, taleplerini karşılama konusunda yol kat etti. Gelin, tüm süreçleri ve avantajlarıyla dijital kariyer etkinliklerinin yetenek kazanımına 3 katkısını inceleyelim!

Hedef kitleniz sizi tanıma fırsatı yakalasın!

Genç yeteneklerin ileride bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyacakları, hayallerini süsleyen şirketlerden biri olabilirsiniz. Bu etkinlikler sayesinde sizinle tanışma, şirket kültürünüzü, çalışma ortamınızı ve kariyer fırsatlarınızı birinci ağızdan duyma fırsatı oluşturabileceksiniz. Katıldığınız etkinliklerin temasına bağlı olarak vurgulamak istediğiniz tüm noktaları, hedeflediğiniz kitleyle direkt olarak paylaşabilirsiniz.

Özellikle 2020’nin ardından klasik işe alım metotları ile ulaşmakta zorlanacağınız adaylara şirketinizin bilinmeyen yönlerini tüm açılarıyla göstererek akıllarındaki soru işaretlerini giderme imkanı bulacaksınız.

İşveren markası bilinirliğinizi arttırın! 

Bu durumda hep beraber iki farklı durumu ele alalım. Birincisi; sektörünüzde genç yetenekler tarafından daha az tanınan ve bilinirliğini artırmak isteyen ekiplerden biri olduğunuzu varsayalım. Genç yeteneklerin sizinle dijital bir etkinlikte tanışması, hem önyargıları ortadan kaldırmaya hem de ekibinizle ilgili en doğru bilgileri direkt sizden duymaya olanak tanır. 

Sektörünüzde aynı yetenekleri hedefleyen ve dijital etkinliklere katılan şirketler olabilir. Siz de aynı sürecin içerisinde yer alarak şirketinizin aynı oranda genç yetenekler tarafından değerlendirilebilir olduğunuz konusuna açıklık getirebilirsiniz. 

İkinci durumda ise eğer sektörünüzün önde gelen, yüksek oranda tercih edilen firmalarından biriyseniz; dijital kariyer etkinlikleri sayede hitap ettiğiniz kitleyi bir adım daha genişletme imkanınız olacaktır. Her iki durumda da kazanmak istediğiniz yeteneklere bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Dijital etkileşiminizi yukarı taşımak hiç olmadığı kadar kolay!

Bilgisayar ve mobil cihazlardan oldukça kolay şekilde erişim sağlanan dijital kariyer etkinliklerinde bir yandan dijital dünyadaki varlığınızı kanıtlayacak bir yandan da sosyal mecralardaki etkileşiminizi artırmış olacaksınız. Oturumunuzda size sağlanan kullanıcı dostu, teknolojik ve gelişmiş etkinlik altyapısı sayesinde web sitenize ve sosyal mecralarınıza erişen kişi sayısını hedef kitlenizle örtüşecek şekilde yukarıya taşıyabilirsiniz.

Genç yeteneklerle kurduğunuz etkileşimin sonuçlarını; dijital etkileşimleriniz, aldığınız hedef kitleniz odaklı başvuru sayısı ve projeler sonrası anket ve raporlamalar sayesinde somut olarak inceleyebileceksiniz. Gerek etkinlik anında gerekse etkinlik sonrası katılımcılardan aldığınız geri bildirimlerle yetenek kazanımı çalışmalarınızı her daim dinamik kılabilirsiniz.

Youthall dijital kariyer etkinliklerinin ilk yılını geride bıraktı!

Youthall olarak ilk dijital kariyer zirvemizi 24 Nisan 2020‘de gerçekleştirdik. O günden bugüne, gerçekleştirdiğimiz 150’den fazla dijital oturumun her birinde ortalama 680 genç yetenekle şirketlerin yüzlerce yönetici ve insan kaynakları profesyonelini buluşturduk.

Etkinlikleri planlarken en önem verdiğimiz konu, 40 dakikanın nasıl en verimli şekilde kullanılabileceğimizdi. Bunun için etkinlik altyapımızdan oturum akışlarına kadar her detayı özenle tasarladık ve dijital kariyer etkinliği serüvenimizin ilk yılını tamamladık! Henüz hazırlığını tamamladığımız 2021-2022 yılı etkinlik takvimimizi önümüzdeki haftalarda sizinle paylaşmak ve yetenek kazanımınıza ışık tutmak için sabırsızlanıyoruz!

İlginizi çekebilir: İşveren Markası Stratejinizi Geliştirin: Rakipleri Araştırmak

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.

Bir yanıt yazın