CV’ni Güçlendir: Öne Çıkaracak 4 Gönüllülük Deneyimi

“Kendimin en iyi halini hedefliyorum.” Tüm beklentilerimiz, arzularımız tam bu noktada başlıyor; akademik başarılar, iyi bir kariyer ve daha nicesi. Bazılarını okulda elde edebiliyoruz fakat iş dünyası için ne kadar donanımlıyız? Ekip çalışması, sorumluluk bilinci, liderlik ve dünyaya pozitif etki edebilmek bunlardan birkaçı. Peki, CV’de fark yaratacak bir tüyo versek: Gönüllülük Deneyimi. 

Değişen dünya konjonktürü hiç şüphesiz iş dünyasında da büyük değişimlere neden oluyor. Bu durum sonucunda kişiler arası rekabetin artması, bilginin daha kolay ulaşılabilir olması ve kişilerin iş niteliklerinin artması gibi nedenler şirketleri farklı yetkinlikleri aramaya yönlendiriyor. Bu, kişilerin kendilerine fark yaratacak nitelikler katması gerektiğini ortaya koyuyor. 

Fark Yaratan, Topluma Duyarlı, Farkındalığı Yüksek Bireyler

Her kurum bünyesinde fark yaratan çevresine ve topluma duyarlı olayları ve durumları iyi okuyabilen çalışanlar aramaktadır. Türkiye’de henüz kurumlarda ön plana çıkmasa da Amerika ve Avrupa ülkelerinde kurumlar işe alım sürecinde sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiş kişilere öncelik vermektedir. Bu durum ülkemizde de yavaş yavaş önem kazanmaya başlamakla birlikte ilerleyen dönemlerde de ilginin artacağı öngörülmektedir.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri sosyal sorumluluk projelerinin ana hatlarını oluşturur. Açlığa Son, Yoksulluğa Son, Nitelikli Eğitim, İklim Eylemi ile toplamda 17 hedef üzerine kurulmuştur. 

Bu hedefleri destekleyen ve üzerine çalışmalar yürüten bazı organizasyonlar;

  • AIESEC

“Dünyamızın geleceğinin şekillenmesinde pozitif role sahip olunması her genç insanın sorumluluğundadır. Bu kapsamda genç bireylerin potansiyellerini kullanması için şansı ve gerekli aracı hak etmesi gerektiğine inanmaktayız. Gençlere global ve pratik tecrübeler sunarak dünyayı farklı açılardan görmelerini amaçlarken, değişime açık bireyler olmalarına da katkı sağlamaktayız.”

AIESEC, gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmasını destekleyen, üyelerine hem gelişim hem de yurt dışı staj fırsatı sağlayan bir kurum olarak uluslararası öğrenci organizasyonlarından biridir. 

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

  • Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)

“Eleştirmek için değil değiştirmek için” mottosu ile karşımıza çıkıyor.

Toplum Gönüllüsü gençler; farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve girişimcilik ilkeleri doğrultusunda gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor.

TOG; çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı Toplum Gönüllüsü gençlerin katkılarıyla toplumsal değişimi yaratarak toplumsal barışa ulaşmayı hedeflemektedir.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

  • Greenpeace

“Bir tek plastik parçasının bile olmadığı denizler, yenilenebilir enerji ile aydınlanan şehirler, kilometreler boyunca uzanan zümrüt yeşili ormanlar, içindeki balıklarla birlikte geçtiği yere yaşam veren nehirler… Mümkün mü? Evet! Gezegenimizin en büyük problemi olan iklim kriziyle mücadele edebilmek için sadece iyi insanların cesurca bir adım atmasına ve bir araya gelmesine ihtiyaç var. Sana ihtiyaç var.”

Greenpeace Akdeniz olarak faaliyetlerine devam eden kurum, doğayı odağına alarak sürdürülebilir bir yaşam için mücadele ediyor. 

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

  • UNICEF

UNICEF Türkiye’de ortakları ile birlikte en güç durumdaki çocukların eğitim, çocuk koruma, sosyal koruma hizmetlerine ulaşmaları ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmaktadır.

UNICEF Türkiye Ülke Programı mevcut ulusal sistemlerin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması alanında sürmekte olan çabaları temel almaktadır. Özellikle eğitim, çocuk koruma ve sosyal koruma alanlarındaki bu çabaların amacı en güç durumdakilere odaklanmak suretiyle Türkiye’deki çocuklar ve ergenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Elbette sosyal sorumluluk CV’de sizi öne çıkaracak ve kişisel gelişiminize katkı sunacak bir alandır. İyi bir CV seminerler veya genel not ortalamasının ötesinde olmalı ve sizin topluma faydalı ve çevresine duyarlı bir birey olduğunuzu göstermelidir. Farklı olarak gönüllülük deneyimleriniz sizi sadece iş dünyasına hazırlamakla kalmaz kendi benliğinizi keşfetmenize, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmanıza yardımcı olur. 

İlginizi çekebilir: Nostaljik Trend: Analog Fotoğrafçılık

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın