Blog Kullanarak Staj Başvurularında Kolaylık

Bir blog yazısı yazarak bir şirkette neden çalışmak istediğinizi anlatmak öne çıkmak için çok etkili bir yol olabilir ve staj başvurularında kolaylık sağlar.

Bir blog yazısı başvurusu iki amaca hizmet eder:

  1. Online pazarlama ve iletişim araçlarını anladığınızı ve kullanmayı bildiğinizi gösterir.
  2.  Geleneksel bir kapak yazısından daha güçlü ve etkili bir şekilde şirkette staj yapmak için duyduğunuz heyecanı ifade etmenizi sağlar.

Tumblr veya WordPress gibi kullanımı kolay servisleri kullanarak blog yazısı yazabilirsiniz. Tumblr, kurulması sadece birkaç saniye süren ve başvurmayı kolaylaştıran bir arayüze sahiptir.

Worpress is daha kişiselleştirilebilen ve öne çıkmanıza yardım edecek farklı özellikleri olan bir servistir. Ayrıca şirketler tarafından sıklıkla kullanıldığından size pazarlama ve iletişim rolleri hakkında doğru becerileri öğretebilir.

Blog yazıları ayrıca staj adaylığınızı ve görüşmelerinizin etkisini arttırmak için farklı şekillerde de kullanılabilir.

  • Kredibilite’nizi Arttırmak:

Liderlik özellikleriniz, yapmak istedikleriniz, özgün deneyimleriniz gibi kendinizle ilgili bilgileri bir resume yazmaktan daha yaratıcı bir şekilde ifade etmenizi ve işveren’in sizin hakkınızda daha iyi bir fikre sahip olmasını sağlar.

  • Sizi Kişisel Olarak Daha İyi Tanımalarını Sağlamak:

Blog’unuzda kendiniz hakkında daha kişisel bir şekilde konuşarak mülakatı yöneten işverene sizin hakkınızda daha iyi bir içgörü’ye sahip olmasını sağlarsınız. Bu sayede sizi siz olduğunuz için tanıyacaklar ve sizle çalışmak ve takımlarına dahil etmek hakkında daha bütünsel bir karar verebileceklerdir.

  • Sosyal Medya’yı İyi Tanıdığınızı Göstermek:

Günümüz dünyasında sosyal medya şirketler için çok önemli ve yeni bir pazarlama aracı. Kendinizi blog yazısından tanıtarak bu dünya’ya hakim olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Yaratıcı ve yenilikçi olmak, değer verilen özellikler. Blog yazısıyla başvuruda bulunmak, bunları öne çıkarmak için en iyi yollardan biri olmaya aday.

Yazan: Deniz Tan

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın