Basketbol Efsanesi Kobe’den Başarı Üzerine 8 Söz!

Bir zamanlar uykumuzdan uyanıp maçlarını izlediğimiz, parkta basketbol oynarken adıyla şut attığımız basketbol efsanesi Kobe Bryant… Hiç kuşkusuz birçok gencin ilham aldığı bir isimdi. Maalesef ki yıldız oyuncu, 41 yaşında geçirdiği helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetti. Sizler için NBA efsanesinden başarı üzerine söylediği sözleri derledik. İşte basketbol efsanesi Kobe’den başarı üzerine 8 söz!

Eğer kendinize inanmazsanız kimse sizin yerinize bunu yapmaz.

 

Kazanmak her şeyden önce gelir. Bu konuda gri alan yoktur. Neredeyse yoktur.

 

Olumsuz her şey, baskı, mücadele; benim yükselmem için bir fırsattır.

 

Bir kere başarısızlığın nasıl bir his olduğu öğrendikten sonra azim başarıyı kovalar.

 

Maçları kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağım; bu ister bençte havluyla oturmak olsun ister takım arkadaşıma su vermek olsun isterse maçı kazanan şutu atmak olsun.

 

Herhangi bir şeyi feda etmeye istekli olun ancak elinizden gelenin en iyisini olmak için hiçbir şeyden ödün vermeyin.

 

Bir sonraki Michael Jordan olmak istemiyorum. Ben yalnızca Kobe Bryant olmak istiyorum.

 

İyi vakit geçir. Hayat bir bataklığa düşmek ve cesaretini kırmak için çok kısa. Hareket etmeye devam et. Devam etmelisin. Bir ayağını diğerinin üzerine at ve gülümse. Devam et.


Hayat durmadan ilerliyor, bunu ise gerçeklerle yüz yüze geldiğimiz zaman anlıyoruz. Başarı için anahtar ise: çalışmak. Kimse zirveye oturduğu yerden ulaşmıyor. Konumunuz ne olursa olsun çalışmak, azimle devam etmek gerekiyor. Namı diğer Black Mamba, adını tarihin altın sayfalarına yazdırmayı başardı. “Basketbol efsanesi Kobe’den başarı üzerine 8 söz” yazımızdaki her söz altın değerinde, bunlardan anlamlar çıkarmak ise sizin elinizde…

İlginizi çekebilir: Gelişen Teknolojiyle Gelecekte Popüler Olacak 5 Meslek

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.