Almanca Öğrenenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 TV Şovu

Almanca öğrenenlerin mutlaka izlemesi gereken 5 TV şovunu sizin için derledik. Keyifli okumalar! 

Almanca öğrenenlerin temel seviyeyi aşıp Almanca’yı biraz daha anlamaya başladığı noktada akıllarına gelen soru “Almanca hangi dizileri izlemeliyim?” olabiliyor. Sizin de kafanızda bu soru hakimse yazıyı okuyama devam edin! Bu yazımızda birbirinden güzel 5 önerimiz sizi bekliyor olacak!

Neden Almanca’yı Dizilerden Geliştirmeliyiz?

Almanca öğrenirken çeşitlilik önemlidir. Tüm zamanınızı ders kitaplarını okuyarak geçirirseniz, sıkılmak ve tükenmek oldukça kolaydır. Bazen beyniniz okuduğunu almak istemez. Almanca’yı dizilerle geliştirmek, bazı temel becerileriniz ve dil öğrenmenin temel bölümleri üzerinde çalışmanıza yardımcı olan eğlenceli bir alternatif sunar. Peki dizilerinizi izlerken neler yapabilirsiniz?

Dinlemenizi geliştirin: Karakterlerin ne söylediğine aktif olarak dikkat ederek bunu kolaylıkla başarabilirsiniz!

Spontan anlamayı geliştirin: Dizideki karakterlerin günlük dilde nasıl tepki verdiklerini analiz edin ve sonraki bölümlerde tahmin etmeye çalışın!

Yeni aksanları öğrenin: Tıpkı İngilizce gibi Almanca’da da aksanlar vardır. Farklı aksanları görmek, kendi aksanınızı geliştirmekte size yön verecektir.

Ayrıca Almanca öğrenirken uygulamalardan da faydalanabilirsiniz. Sizin için bu blog yazımızda sıraladık!

TV izleyen adam

Diziler

  • Dark (2017-2020)

Dark, kurgusal Winden kasabasında geçiyor ve bir mağaraya giren ve bir daha geri dönmeyen kayıp bir çocuğun gizemini takip ediyor. Buradaki konuşmaya alışmak biraz zaman alabilir. Saf Almanca olan Hochdeutsch konuşmalarına rağmen, bazı karakterlerin mırıldanma eğilimi var. Henüz yolun başındaysanız altyazı koymayı unutmayın! 

Dark Sezon 1 Fragman: 

Dark | Teaser [HD] | Netflix

  • Stromberg (2004-2012)

Stromberg, Almanya’nın The Office’e cevabı! Dizinin daha önce hangi versiyonunu izlemiş olursanız olun, beğendiyseniz, bu dizinin bölümlerinde sizi eğlendirecek bir şeyler bulacaksınız. Ayrıca bir dili öğrenmenin sanıyorum ki en iyi yolu o dildeki sitcomları izlemiş olmaktır!

Stromberg Fragman:

STROMBERG – Der Film Offizieller Trailer Deutsch German | 2014 [HD]

  • Dogs of Berlin (2018)

Dogs of Berlin, ünlü bir Türk-Alman futbolcunun cinayetini araştıran biri Türk, biri Alman iki polisi anlatıyor. Oldukça sürükleyici olan bu diziyi bir oturuşta bitirebilirsiniz!

Dogs of Berlin Fragman:

Dogs of Berlin I Tarih Duyurusu [HD] I Netflix

  • Biohackers (2020-)

Bir tıp öğrencisi, Almanya’nın en iyi üniversitelerinden birine girer. Ama asıl amacı, bir aile trajedisi ile bir profesörü birbirine bağlayan komployu açığa çıkarmaktır.  Güncelliğini koruyan bu diziyi kaçırmayın derim!

Biohackers Sezon 1 Fragman:

Biohackers | Official Trailer | Netflix

  • Babylon Berlin (2017-)

Babylon Berlin, 1929’da Berlin’in Weimar Cumhuriyeti döneminde geçen bir polis dramasıdır. Yüksek bir bütçe ile çekilmiş bu diziyi severek izleyeceksiniz!

Babylon Berlin Fragman:

Babylon Berlin – offizieller Trailer (deutsch) | Sky

Sadece Almanca değil, yeni bir dil öğrenirken yukarıdaki maddelerden faydalanmanız dil öğreniminizi hızlandıracaktır. Kariyerinizde sizi zirveye çıkaracak öneriler, yöntemler ve daha fazlası için Youthall’u takip etmeyi unutmayın!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın