Yabancı Dil Geliştirmeye Yardımcı 4 Uygulama

Altyazılı izlediğimiz dizilerden çocukluğumuzdan beri aldığımız yabancı dil derslerine kadar birçok şekilde dünya dilleri ile karşılaşıyoruz. Neredeyse her iş için zorunlu bir nitelik olarak sayılan ikinci dil, her ne kadar hayatımızın içinde olsa da hepimiz aynı seviyede hakim değiliz. “Anlıyorum ama konuşamıyorum.” savunmasını bırakmaya yardımcı 4 yabancı dil geliştirme uygulamasını bugün sizler için derledik. Hazırsanız anlatmaya başlayalım! 

1. Duolingo

Rakipleri arasında en popüler sayılabilecek, muhtemelen aşina olduğunuz Duolingo, amaç dil öğrenmekse olmazsa olmaz bir uygulama. Öğrenmek istediğiniz dili seçip kendinize bir hedef belirliyor ve her gün o hedef doğrultusunda oyunlar oynuyorsunuz. Konuşma ve yazma alıştırmaları yaparken aynı zamanda puan biriktiriyor, kaydettiğiniz ilerlemeyi görebiliyorsunuz. Bağımlılık yaratan platformun bugün 300 milyondan fazla kullanıcısı var. Telefonunuza indirdikten sonra kullanmaya ücretsiz olarak başlayabilir, dilerseniz daha sonra Premium üyeliğe yükseltebilirsiniz.

2. Busuu

İngilizcenin yanı sıra İspanyolca, Fransızca, İtalyanca gibi 12 farklı dil seçeneği sunan Busuu, 5 dakika süren bir seviye tespit sınavı ile kullanıcılarını karşılıyor. Sonrasında ise başlanılan seviyeden farklı dil kursları sunuyor. İster ücretsiz ister abonelik ile kullanılan uygulamanın faydalı olduğu ise araştırmalar ile kanıtlanmış bir gerçek. New York Şehir Üniversitesi ve South Carolina Üniversitesi’nin araştırmalarına göre, Busuu’da dil öğrenmekle ile geçen 22 saat, bir yüksek okulda tam bir yarıyıl boyunca dil öğrenmek ile eşdeğer ve tüm katılımcılar Busuu ile 16 saatlik bir çalışmanın ardından gelişim göstermeye başlıyor.

3. Babbel

10-15 dakika süren kısa, interaktif dersleri sayesinde Babbel ile dilediğiniz yabancı dili öğrenmek hem kolay hem de oldukça keyifli. İş ve seyahat gibi çeşitli temel konuları konu alan dersleri, sizi günlük hayata hazırlarken aynı zamanda okuma ve anlama yetkinliklerinizi de geliştiriyor. Babbel’in online derslerini almaya başlıyorsanız daha sonrasında sunduğu podcast, oyun ve blog yazılarına da göz atmayı unutmayın.

4. HiNative

Öğreneceğiniz dili, ana dili olarak konuşan insanlardan öğrenmenin daha verimli olabileceğini düşünüyorsanız HiNative sizin için doğru uygulama. Aklınıza takılan herhangi bir soruyu ana dil konuşurlarına sorabilirsiniz, karşılığında yapmanız gereken tek şey ise kendi ana diliniz hakkında bir bilgi vermeniz. Ücretsiz olarak kullanılabilen uygulama ile telaffuz geliştirmek, gramer kurallarını öğrenmek ve farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak mümkün. Özellikle TOEFL, IELTS veya YDS gibi dil yeterlilik sınavlarına çalışıyorsanız HiNative, hazırlık sürecinde en büyük yardımcınız olacaktır.

İlgini çekebilir: İnternet Üzerinden Yabancı Dil Öğrenmek İçin 9 İpucu

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın