Adana’da Öğrenci Olmak

Üniversiteye mi başlayacaksın? Tercih dönemini tamamladıysan, Adana’ya hoş geldin! Adana Türkiye’nin en büyük ve kalabalık şehirlerinden biri. Peki sen bu şehirde okumaya hazır mısın? Kafanda ufak soru işaretleri vardır diye düşündük ve senin için Adana’ya dair geniş bir rehber hazırladık! Bu rehberde; Adana’da öğrenci olmak nasıl? Ulaşım nasıl? Nerelerde sosyalleşebilirsin? Nerelerde alışveriş yapabilirsin? gibi soruların cevabını bulacaksın. Hazırsan başlayalım! 


Adana’da Ulaşım İmkanları 

Adanada ulaşım

Adana’da ulaşım sana hiç dert olmayacak, endişelenme! Oldukça kolay! Adana’da toplu ulaşım, belediye otobüsleri ve dolmuşlarla sağlanmakta. Adana içi merkez noktalara çok rahat bir şekilde belediye otobüsleri ve dolmuşları kullanarak gidebilirsin. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarını kullanabilmen için Kentkart’a sahip olman gerekmektedir. Dolmuş kullanımının en yaygın olduğu bölgeler ise Seyhan, Ceyhan, Akçatekir, Akkapı ve Aladağ olmakla birlikte özellikle Adana merkez ve Ceyhan arasında daha sık bir şekilde tercih edilmektedir. Bununla birlikte eğer daha uzak noktalara seyahat etmek istersen onlar için de özel halk otobüsleri geliştirilmiş. 

Adana’da diğer ulaşım seçeneklerinin dışında taksi de kullanabilirsin tabii ki. Şehir içi ulaşımda taksi, kolaylık sağlamaktadır. 

Adana Kentkart Nedir?

Kentkart günümüzde birçok şehir kullanılan bir toplu taşıma kartıdır. Belediye otobüslerine bu kart ile binebilirsin. Kentkart sayesinde hem uygun fiyata hem de hızlı bir şekilde seyahat etmek mümkün olmaktadır. “Kentkart mobil uygulaması” telefonunda yoksa indirmeni tavsiye ederiz. Tüm otobüs hatlarını bu uygulama üzerinden inceleyebilir, yol güzergahını görebilir, otobüs saatlerini takip edebilir ve en önemlisi kartına online para yüklemesi gerçekleştirebilirsin! Kart yüklemeni merkezdeki yükleme noktalarından ve belirli büfelerden de gerçekleştirebilirsin. Kentkart Adana kullanıcılarını buraya davet edebiliriz! 

Adana’da Metro 

Adana’da 13 durak üzerinde hizmet veren Adana Metrosu, gece saat 23.00’a kadar devam etmektedir. Metro hattı senin konakladığın bölgede ise kullanman hem  keyifli hem de hızlı bir ulaşım seçeneği olacaktır.

Adana Metrosu’ndan haftanın her günü yararlanabilmen mümkün. Belirli saatlerde 10 dakikada bir veya 15 dakikada bir hizmet vermektedir. Seyhan Nehri’nin doğusunda bulunan Akıncılar Durağı’ndan başlayan metro hattı, Ceyhan Hastane Durağı’nda son bulmaktadır. 

Şehirlerarası Yolculuklarını Nasıl Yapabilirsin?

Adana Otogar’dan diğer şehirlere doğru yolculuk yapabilirsin. Aynı zamanda Adana Şakirpaşa Havaalanı’ndan  yolculuklarını gerçekleştirebilirsin. Adana Şakirpaşa küçük bir havaalanıdır fakat Türkiye’nin birçok noktasına aktif uçuşlar bulunmaktadır. 

Adana’da Konaklama ve KYK Yurtları

Adanada konaklama

Adana’da iki üniversite yer almaktadır. Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi. İkisi de devlet üniversitesi olup farklı ilçelerde yer alırlar. Bu nedenle özel yurt, özel apart tercihi yapabileceğin gibi KYK yurtlarını da tercih edebilirsin. Arkadaşlarınla ya da tek başına eve de çıkabilirsin! Adana’da konaklama ve yaşamın diğer illere göre daha rahat olduğunu da söyleyebiliriz. Dilersen KYK yurtlarına kısaca göz atalım.

Adana Fevzi Çakmak KYK Kız Öğrenci Yurdu, Mahmut Sami Ramazanoğlu Kyk Kız Öğrenci Yurdu, Kozan Kyk Kız Ve Erkek Öğrenci Yurdu, Ceyhan Kyk Kız Ve Erkek Öğrenci Yurdu, Adana Hacı Sabancı Kyk Kız Öğrenci Yurdu, Kutul Amare Kyk Erkek Öğrenci Yurdu, Adana Kyk Erkek Öğrenci Yurdu, Adana Kyk Erkek Öğrenci Yurdu, Sümer Kyk Erkek Öğrenci Yurdu Adana’da yer alan devlet yurtlarıdır. Devlet yurtlarında konaklamak istersen başvuru zamanlarını dikkate alarak E-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirsin.

Adana’da Öğrencilerin Sosyalleşebileceği Mekanlar

Hiç endişelenme! Adana’da sosyalleşecek çok güzel yerler var ve her şey arkadaşlarınla daha güzel olacak. Kısa bir turla nerelerde takılabilirsin bakalım!

Turistik yerlere göz atmadan olmaz. Taş Köprü genellikle ilk görülen yerlerdendir. Taş Köprü Seyhan Nehri üzerindedir. Dünyanın halen kullanılan en eski köprülerden biri olarak bilinmektedir. Hazır Taş Köprü’ye gelmişken Sinema Müzesi’ni de görebilirsin. Adana Arkeoloji Müzesi de görmen gereken yerler arasında. Merkezde sana önerebileceğimiz bir yer de Büyük Saat ve çevresi olacak. Severek gezeceğini düşündüğümüz bu bölgeler kentin ilk kurulduğu yerlerdir.

Adana’da öğrenciler nerelerde dolaşıyor diye bir soru sorduk. Popüler cevapları topladık! Duygu Kafe ve çevresi üniversite öğrencileri arasında oldukça popüler. Aynı zamanda Turgut Özal Bulvarı’nda da gezilecek çok yer var. Barajyolu ve Beyazevler bölgesi de öğrencilerin sıkça konakladığı ve vakit geçirdiği yerler arasında. Adana Garı’ndan geldim diyorsan istasyon çevresi Gazipaşa’da vakit geçirmeli ve kebabını yemelisin!

Adana tam olarak bir yemek cenneti! Burada damak tadının oldukça gelişeceğini düşünüyoruz. Adana Kebabı, Adana Şalgamı, şırdan, kokoreç, bici bici gibi ürünlerle sıkça karşılaşacaksın! Bu ürünler sana uygunsa; Beyzade’de kebap, Şırdancı Emin’de şırdan yemeni, Kazım Büfe’de ise muzlu süt ve tost ikilisini denemeni tasviye ederiz. 

Mutlaka Uğraman Gereken Alışveriş Yerleri

Bir şehire gittiğinde elbette en önemli ihtiyaçlardan biri alışveriş yapmak olacaktır. Peki Adana’da alışverişini nerede yapabilirsin? İstasyon çevresinden yürüdüğünde bolca butik mağazaya ulaşabilirsin. Optimum AVM, Adana’da en sık tercih edilen yerlerden biri aynı zamanda. Bunun haricinde Turgut Özal Bulvar’ını gezdikçe güzel yerler keşfedeceğini düşünüyoruz. 

Umarız senin için hazırladığımız bu rehber, şehirdeki ilk günlerinde sana yardımcı olur. Adana’yı seveceğinden ve burada harika anılar biriktireceğinden eminiz. Youthall ekibi olarak sana keyifli ve başarılı bir üniversite hayatı diliyoruz. 

İlginizi çekebilir: İstanbul’da Öğrenci Olmak

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın