2023 Yılında Kariyerinizi Yükseltecek 11 İpucu

2023 yılında kariyerinizi yükseltecek 11 ipucunu duymaya hazır mısınız? Yeni yıl, yeni kariyer? Ya da belki sadece kariyeriniz için yeni bir yaklaşıma, yeni bir beceri setine ihtiyacınız var ya da başkalarını kariyerlerinde desteklemek istiyorsunuz.

2023’te kariyerinizden ne istiyorsanız, işte size yol boyunca yardımcı olacak 11 ipucu:

1. Beceri geliştirmeye öncelik verin

Yeni beceriler öğrenmek veya mevcut becerilerinizi geliştirmek, ister şu anki şirketinizde ister başka bir şirkette olsun, daha fazla fırsattan yararlanabileceğiniz anlamına gelir. Bu işi bir adım daha ileri götürmek istiyorsanız, profesyonel kariyer koçluğuna bakmak, kariyerinizden ne istediğinizi belirlemenin ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmanın harika bir yolu olabilir.

beceri gelişimi


2. Sosyal ağınızı kurun ve yeni insanlarla tanışın

Klişe gibi gelebilir ama bazen gerçekten kariyeriniz kimleri tanıdığınızla ilgilidir. Ağ oluşturma, kariyerinizde ilerlemenize, olayları farklı bir bakış açısıyla görmenize ve daha derin ilişkiler geliştirmenize yardımcı olabilir.

network


3. Youthall’a kaydolun

Yeni bir pozisyon arıyorsanız, açık pozisyon uyarılarınızı açın ve sektörünüzdeki işe alım uzmanlarıyla bağlantı kurun. Yüzlerce iş ve staj seçeneğinin olduğu platformumuzdan dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. İşverenle birebir bağlantı kurabilirsiniz ve onlarca fırsattan da yararlanabilirsiniz. Bu kariyeriniz için büyük bir adım olacaktır.

 Ayrıca artık Android ve İOS platformlarında da uygulamalarımız çıktı! İndirmek için hemen tıklayın!

Youthall uygulama


4. Özgeçmişinizin güncel olduğundan emin olun

Başvurmak istediğiniz bir pozisyon görürseniz güncel bir özgeçmişinizin parmaklarınızın hemen ucunda olması ilk başvuranlardan biri olmanıza yardımcı olacaktır. Göze çarpan bir özgeçmişi nasıl oluşturacağınızdan emin değilsenizÖzgeçmişinizde Fark Yaratmanızı Sağlayacak 11 Madde yazımız ilginizi çekebilir! Kariyer basamaklarınızı hızla çıkarken etkili bir özgeçmiş olmazsa olmazınızdır.

özgeçmiş


5. Değerinizi anlayın ve ona sahip çıkın

Sadece maaş veya yan haklar açısından değil, aynı zamanda bir şirkete getirdiğiniz deneyim ve değerleriniz de oldukça önem arz ediyor. Değerinizi bilmek, size olumlu bir zihniyet getirir ve kendi kendinize destek olmanıza yardımcı olur. Kariyer yolculuğunuzda değerinizi kendiniz yaratacaksınız.

değerini bilmek


6. Neler başardığınızı hatırlayın

Anılar şeridinde bir yolculuğa çıkın ve bugüne kadar kariyerinizde neler başardığınızı değerlendirin. Öne çıkan noktalar, zorluklar ve başarılarınız nelerdi? Nelerden hoşlandığınızı ve bundan daha fazlasını nasıl yapabileceğinizi düşünün. Kariyer hayatınız için bunu düşünmek iyi bir başlangıç olabilir.

başarı


7. Yeteneklerinizden en iyi şekilde yararlanın

Belirli bir konudaki sorular için başvurulacak kişi siz misiniz? Eğer öyleyse, bunu bir kariyere dönüştürebileceğinizi hiç düşündünüz mü?

yetenekli olmak


8. Gönüllü faaliyetlerde bulunun

Gönüllülük, kariyer gelişimini artırmanın harika bir yoludur çünkü iletişim ve problem çözme gibi aktarılabilir becerileri öğrenebilir ve geliştirebilirsiniz. Ayrıca, size olaylara farklı bir bakış açısı kazandırabilecek, hayatın her kesiminden birçok insanla tanışabilirsiniz.

gönüllü faaliyetler


9. Zayıf yönlerinizi bilin

Birçoğumuz zayıf yönlerimizi kabullenmekte zorlanıyoruz ancak bir adım geri atmak ve onlara gerçekten odaklanmak kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Özellikle sosyal becerileriniz hakkında düşünün. Daha iyi bir iletişimci veya takım oyuncusu olabilir misiniz? Daha fazla dinlemeye, daha düzenli olmaya veya zaman yönetiminizi geliştirmeye mi ihtiyacınız var? İyileştirebileceğiniz alanları anlamak, becerilerinizi güçlendirmenin ilk adımıdır diyebiliriz. Kariyer hayatında herkes bunu yapmaktan kaçarken siz bunu yaparak onlara fark atabilirsiniz.

bilmek


10. Konfor alanınızdan çıkın

Genel olarak hayatta olduğu gibi kariyerinizde de kendinize meydan okumak ve korkularınızı yenmek önemlidir. Konfor bölgenizin diğer tarafında çok fazla potansiyel var.

konfor alanı


11. Geri bildirim isteyin

Bu, çoğumuzun düzenli olarak yaptığı bir şey değildir (belki de diğer insanlardan gelen yanıtı duymamayı tercih ederiz!) ancak ister yöneticinizden ister iş arkadaşlarınızdan olsun, yapıcı geri bildirim almak büyümenize ve performansınıza gerçekten yardımcı olabilir.

geri bildirim

Yukarıdaki maddelerden birkaçını bile yapmaya başlarsınız muhteşem bir kariyer hayatının 2023 boyunca sizi beklediğini söyleyebiliriz! Daha fazla kariyer tavsiyesi için bizi takip etmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın