Zayıf Yönlerinizi Kendinizden Uzaklaştırın

Zayıf Yönlerinizi Kendinizden Uzaklaştırın Onları Güçlü Yönlerinizle Birleştirin

Güçlü yönleriniz sizi her durumda bir adım daha ileriye taşıyacak, hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak güvenebileceğiniz ve yol haritanızdaki merdiven taşlarını onların üzerine yerleştireceğiniz özelliklerinizdir. Onlara güvenebilirsiniz.

Zayıf yönleriniz ise hedefinize, hayallerinize ve umutlarınıza ulaşmanızda üzerine basabileceğiniz çürük basamaklar, tüm kazanımlarınızı belki sıfırlayabilecek tehlikeli boşluklar olarak karşınıza çıkabilir.

Kendinizi keşfedin. Sahip olduğunuz şeylerle tanışın. İyi ya da kötü… Kendini tanımak, zayıflıklarını farkındalığında olmak, kişiye bu zayıflıkları avantaja çevirebilme fırsatı tanır.

Her insan kendini bir birey olarak geliştirmeye çalışırken zamana ihtiyaç duyar. İnsanın kendini geliştirebilmesi için, yoğun ve disiplinli bir çalışma, çevresinin farkında olma, olaylar karşısında sorumluluk alabilme ve yaşanılan hoşa gitmeyen durumlardaki kendi katkısını görerek bunları düzeltme yoluna gitmesi gerekir.
Kendimizi geliştirmek, baltamızı bilemektir. Kendini geliştirmek kendi hayat çizgisini gözden geçirip zayıf noktaları güçlendirmek, güçlü yönlerimizi ise iyi kanalize etmektir. Kendimizi geliştirmek dünya hayatında kendini işe yarar kılmaktır. Kendimize dair yenilenmelerimiz olduğu müddetçe hep diri kalırız.

Dünyaya gelen her insan kendini anlamlandırma çabasındadır. Varlığını anlamlandırmak ve fonksiyonlarını keşfetmek ister. Bunun için insanın yeterliliklerini, karakter özelliklerini, güçlü ve zayıf yanlarını bilmesi gereklidir. Sokrates’in ders verdiği akademinin kapısında \”Kendini bil\” yazıyordu. Kendini tanıyabilen ve bu çabasının sonunda varlığının anlamını keşfeden insan yerinde duramaz. Bu insan artık kendini geliştirme yolundadır.

Kendimizi geliştirmek adına kişiliğinizi \”veri\” olarak kabul edip, buna uygun iş ve görevler bulmaya gayret ettiğinizde kendinizi gerçekleştirme yolunda daha rahat ilerlersiniz. Kişisel gelişimi amaçladığınızda, bir plan yapmalı ve planınızda gerçekçi hedefler bulunmalıdır. Sürekli ve gerçekçi bir kişisel gelişim için büyük düşünüp küçük adımlarla yavaş yavaş ilerlediğinizde daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Kendinizi geliştirip yenilemek ve işe yarar kılmak istiyorsanız bu amaçla atacağınız bir adım sizi, yollarda bekleyen değil yolları beklenen kılacaktır.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın