Neden Yurt Dışında Yabancı Dil Eğitimi Almalısınız?

Teknolojinin getirmiş olduğu gelişimle birlikte yabancı dile olan gereksinim gün geçtikçe artıyor.

Ülkemizde iş alanlarının çoğalması ve uluslarası ticari ilişkilerin hız kazanmasıyla yabancı dil bilgisi ve aktif olarak kullanımı işe kabullerde aranan en önemli özelliktir. Üstelik artık CV’nizde yer alan bir yabancı dil yeterli olmayabilir. Uluslararası dil olarak kabul edilen İngilizce’den farklı olarak şirketlerin ticari ilişkilerine bağlı olarak ikinci hatta üçüncü yabancı dillere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Her ne kadar eğitim-öğretim sürecinde yabancı dil dersleri sunulsa da iş hayatına başladığınızda bunun yetersiz olduğunu farkedersiniz. Lisans ve öncesindeki süreçte çeşitli ders ve kurs programlarıyla bir yabancı dili öğrenebilirsiniz. Ancak, bir dili öğrenmek kadar onu aktif olarak kullanabilmek de önemlidir. Bu nedenle yabancı dil öğrenmenin ve bu dili etkili bir şekilde kullanabilmenin en iyi yolu, o dili anadili olarak kullanan bir ülkede eğitim görmektir.

Yabancı dil yeterliliğiniz iş hayatındaki konumunuzu belirler ve kariyer hedefinize ulaşma yolunda sizi ön plana çıkarır. Ayrıca, kariyer basamaklarını çıkarken dil bilmekten çok o dili aktif bir şekilde kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Bir yabancı dili konuşamıyorsanız, dil bilginizin çok iyi olması ve kelime haznenizin yüksek olması çoğu zaman yeterli değildir. Artan rekabet ve zorlu iş standartlarına ayak uydurabilmek istiyorsanız en etkili yolu seçmeniz sizin için en doğrusu olacaktır.


Neden Yurt Dışında Dil Eğitimi Almalıyım?

İstediğiniz bir dili öğrenmek için o dilin anadil olarak kullanıldığı ve konuşulduğu bir ülkeyi seçmenizi gerektiren birçok neden vardır. Bunların en başında sürekli pratik yapma imkanı sunması gelir. Gittiğiniz okuldaki eğitimin yanısıra günlük yaşantınızın getirdiği çeşitli durumlarda da o dili konuşmak zorunda kalırsınız. Okulda, metroda, markette vb. birçok yerde insanlarla iletişim kurabilmek için o dili konuşmanız size kendi ülkenizde olduğundan çok daha fazla pratik yapma imkanı sunar. Böylelikle daha az sürede daha etkili bir yeterliliğe sahip olursunuz.

Yabancı dil öğrenmek için gittiğiniz ülkede eğitim alırken o ülkede yaşayanların günlük yaşantılarına, geleneklerine ve kültürlerine tanıklık edersiniz. Aynı zamanda farklı ülke ve kültürlerden insanlarla tanışarak daha sonrasında ülkenize döndüğünüzde iletişim kurmaya devam edebileceğiniz birçok arkadaş edinebilirsiniz. Hatta kurduğunuz bu arkadaşlıklar sayesinde o ülkeleri de ziyaret etme imkanı yakalarsınız.

Yurt dışında dil eğitimi almış olmanız dil yeterliliğinizin kanıtı olmasının dışında, sizin bazı özellikleriniz hakkında bilgi verir. Yurt dışında bulunmuş olmanız sorumluluk sahibi olduğunuzun ve tek başınıza farklı bir ülkede kalarak edindiğiniz deneyimin göstergesidir. Edindiğiniz bu tecrübe sayesinde olaylara daha farklı bakmaya başlarsınız ve vizyonunuz genişler. Bu da size verilecek olan işlerin sorumluluğunu alıp onunla baş edebileceğinizin düşünülmesini sağlar. İş başvurunuzu yaparken CV’nize ekleyeceğiniz yurt dışı eğitim tecrübesi işe kabulünüzde ve kariyer sürecinde mutlaka etkili olur.

Özel sektörde çeşitli şirketlerde kariyer sahibi olmanın yanısıra akademik anlamda kendinizi geliştirmek ve adınızdan bahsettirmek istiyorsanız dil seviyenizin ve yetkinliğinizin üst düzeyde olması kaçınılmazdır. Bu sayede yurt dışında uzmanlık alanınızda yapılan araştırma ve yeniliklerden kolayca haberdar olursunuz. Yine ilgili yabancı dili etkili bir şekilde kullanıyor olmanız yurt dışında düzenlenen çeşitli toplantı ve konferanslarda sunumlar yapmanıza veya düzenlenen programlara rahatlıkla katılabilmenize yardımcı olur.

Hangi amaçla olursa olsun dil yeterliliğinizi kazanmak ve hayata geçirmek için yurt dışında dil eğitimi almak ve bu süreçte birçok farklı deneyim edinmek gelecekte büyük fırsatlar yaratacaktır.


Yurt Dışındaki Dil Eğitim Programları Nelerdir?

Yurt dışında dil eğitimi almak isteyen herkes için okullar çeşitli alternatifler sunuyor. Kendi ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak istediğiniz program türünü, program süresini ve program başlangıç tarihini belirleyebilirsiniz. Kendi dil seviyenize göre başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar mevcut olan farklı sınıflardan birine yerleştirilirsiniz.

Okuma, yazma, dinleme ve konuşma dersleri içeren genel dil eğitim programlarının dışında iş hayatına yönelik programlar, mesleki dil eğitim programları, sınavlara hazırlık programları (IELTS, TOEFL, TOEIC) ve üniversiteye giriş hazırlık programları mevcuttur.

İş hayatına ilk adım atanlar bildikleri dilleri en doğru ve etkili şekilde kullanamayabilirler. Çünkü, her dilde resmi yazışmaların bazı kuralları vardır. Bunlara hakim olabilmek ve doğru teknikleri kullanabilmek için yurt dışındaki ilgili programlara katılarak hem dil bilginizi geliştirebilir hem de gerekli kuralları uygulamalı olarak öğrenebilirsiniz.

Mesleki alanınıza bağlı olarak Tıp, Hukuk, Turizm, Finans ve Bankacılık, Teknik gibi birçok alanda sunulan dil programlarına katılarak iş hayatında sizin için gerekli olacak yabancı dil bilgisiyle birlikte mesleki kelime bilgi dağarcığınızı da geliştirebilirsiniz.

Kendi ülkenizde ya da farklı bir ülkede katılacak olduğunuz lisans veya yüksek lisans programı için gerekli olan dil yeterlilik belgesini almak için söz konusu sınav yöntemine odaklanmış olarak düzenlenen yoğunlaştırılmış programlara katılabilirsiniz.

Yabancı bir ülkede lisans eğitimi almak isteyenler ise yine belirlemiş oldukları alana göre genel dil eğitimiyle birlikte mesleki hazırlık bilgisi ve akademik derslere hazırlık programına başvurabilirler.

Birden çok yabancı dil bilmenin öneminin giderek arttığı günümüzde en kısa sürede en etkili dil yeterliliği kazanmanın yolunun yurt dışında eğitim almak olduğu gerçeğini dikkate alarak birçok dili öğrenebilme imkanına sahipsiniz. Uluslararası dil olarak kullanılan İngilizce dışında Çince, İtalyanca, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Arapça gibi istediğiniz dillerde dil eğitimini anadili olan ülkelerde almanız mümkün.

Tüm olanakları değerlendirerek edineceğiniz bilgi ve tecrübenin akademik ve iş hayatınızdaki olumlu etkileri sayesinde kariyer hedefinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Bu nedenle kendinizi geliştirmek, farklılıklarınızı ön plana çıkarmak ve meslek hayatınızda aranan bir kişi olmak için yurt dışında dil eğitimi almanın avantajlarını keşfedin.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın