Yurt Dışı Seyahatini Ucuza Getirmenin 6 Yolu

Özellikle biz gençler arasında yurt dışına çıkmak, farklı yerler gezmek görmek, farklı kültürlerle tanışmak yaygın bir istektir. Ancak bunun hep çok maliyetli olduğundan yakınır ve sadece zenginler yapabilirmiş ön yargılı yaklaşır ve hayallerimizi erteleriz.  Ancak bu fikri kafanızdan atmanıza yardımcı olabilecek bir kaç yöntem var.  İlk olarak lüksü aklınızdan çıkarın ve sırt çantası edinin.


1) Erken rezervasyon şart

Ucuz seyahat edebilmenin ilk kuralı erken rezervasyon yaptırmak. Uçak biletlerinizi ne kadar erken alırsanız ucuz alma ihtimaliniz o kadar yüksek. Hele bir de uçuş firmalarının kampanyalarını takip ederseniz uçak biletinizi çok ucuza getirebilirsiniz. Eğer planınız belliyse 5-6 ay önceden bile alabilirsiniz. Bir de mil kullanmayı ihmal etmeyin. Havayollarından aldığınız kartla biriktirdiğiniz miller ciddi anlamda fayda sağlıyor ve deniz aşırı ülkelere bile ücretsiz uçma şansı elde edebiliyorsunuz.


2) Uygun konaklayabileceğiniz yerleri bulun

Çadırınız varsa uygun alanları bulup gittiğiniz yerlerde kamp kurabilirsiniz. Böylece konaklama masraflarını en aza indirebilirsiniz ama çadırım yok olsa da yük etmek istemiyorum derseniz de sizlere önerim kesinlikle hosteller. Hosteller biraz kalabalık olabilirler (12 kişiye kadar kalınan odaları var) ancak hem ucuza konaklayabileceğiniz hem de dilerseniz yemeğinizi yapabileceğiniz ya da uygun yemek yiyebileceğiniz yerlerdir.


3) Yerel halka uyum sağlayın

Yerel halk alışveriş için nereleri tercih ediyorsa oraları tercih etmek size uygun fiyatlı alışveriş yapma olanağı sağlar. Pazardan bir kaç meyve veya sebze alıp günü kurtarabilir ya da tercih edilen marketlerden ekmek ve sevdiğiniz kahvaltılarla kendinize harika sandviçler hazırlayabilirsiniz.


4) Toplu taşıma kullanın

Aslında bir şehri tanımanın en iyi yolu o şehrin sokaklarında kaybolmaktır derler ama gezmekten yorulduğunuz zaman da  toplu taşıma kullanmayı tercih edin.


5) Gitmeden önce gideceğiniz yeri mutlaka araştırın

Gittiğiniz yerlerin geçmişlerini, kültürlerini öğrenmeden olmaz. Gitmeden önce yapacağınız bir hazırlık gittiğinizde sizin için öncü olacaktır. Kampanyaları yakalayabilirseniz indirimli ya da ücretsiz müze gezilerini bile yakalayabilirsiniz. Üstelik duyduğuma göre şu aralar ücretsiz şehir turları da pek bir revaçtaymış.


7) Saatlik ya da günlük işlerde çalışabilirsiniz

Biraz daha uzun solukla bir seyahat ise bu maddeyi es geçmemelisiniz. Köpek gezdirebilir,  kaldığınız hostelde çalışabilir ve bunlara benzer küçük işler bulabilirsiniz.


BONUS: Interrail yapın 🙂

Interrail Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere ekonomik ulaşım imkanı sağlayan bir göster-geç (pass) bilet türüdür. Aynı biletle, istenilen yerde ve zamanda, istenilen trene binme olanağı sağlar. Güzel tarafı ise; herhangi bir kişi sınırlaması olmadan tüm gezginlerin farklı fiyat uygulaması ile beraber InterRail Pass bileti alabilmesi ve başlangıç tarihini sizin belirleyerek, yılın herhangi bir gününde yolculuğunuza başlayabilmeniz. Üstelik Interrail 30 farklı ülkeyi gezme inkanı sağlıyor. (Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan).

Candan Tekinaslan

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.