Yüksek Lisans Yapmak İsteyeceğiniz 6 Dünya Şehri

Her gün evden okula giderken ya da okuldan eve gelirken ara sıra hayallere dalıp “Acaba şimdi başka bir ülkede okusam öğrencilik hayatım nasıl olurdu?” diye düşündüğünüz mutlaka oluyordur. Size güzel bir haberimiz var! Dünya üzerinde, üniversite okumanızı kolaylaştıran ve bunu bir cazibe haline getiren öğrenci dostu birçok şehir var.

Şehirde kaç tane üniversite olduğu, öğrenci dağılımının çeşitliliği, şehrin öğrenciye sunduğu sosyal fırsatlar, iş fırsatları, şehrin maddi açıdan öğrenciye uygunluğu ve bunun gibi birçok kriter dikkate alınarak belirlenen öğrenci dostu en iyi 6 şehri size listeledik:

1)Melbourne

Öğrenci çeşitliliği bakımından ilk sıralarda yer alan Melbourne, iş fırsatları açısından da çok zengin bir şehir. Sosyal hayatı ve şehir sakinlerinin öğrenciye karşı toleranslı tutumu, bu şehri öğrenciler için bir cazibe merkezi olmasını sağlıyor. Aynı zamanda şehrin sıcak iklimi ve kültürel çeşitliliği de öğrencileri Melbourne’e çeken özelliklerden sadece birkaçı.

2) Tokyo

Öğrenci çeşitliliği açısından çok tatmin edici bir şehir olmasa da Tokyo, yaşam koşullarının uygunluğu bakımından çekici bir şehir. Yaşam kalitesi, güvenlik ve çevre temizliği açısından yüksek sıralarda olan şehir aynı zamanda iş imkanlarının çok fazla olması sebebiyle öğrencilerin sadece okurken değil okuduktan sonra da yaşamayı tercih edecekleri bir şehir.

3) Londra

Ülkemize uzak iki farklı kıtadaki şehirlerden bahsettikten sonra biraz daha yakınlarımıza bakarsak, Londra da öğrencilerin okumayı tercih ettiği şehirlerden biri. Çok iyi düzeyde eğitim veren üniversiteleri, öğrenci çeşitliliği, sosyal hayatı ve iş koşulları bu şehri öğrenciler tarafından tercih edilen bir yaşam merkezi yapıyor. Fakat, nispeten pahalı olan yaşam koşulları bazı öğrencilerin malesef bu şehri tercih etmeme sebeplerinden biri.

4) Berlin

Listemizdeki diğer şehirler kadar başarılı üniversitelere sahip olmasa da, Berlin yaşam koşullarının uygunluğu, zengin sosyal hayatı ve Avrupa’nin merkezinde bulunmasından dolayı bir çok öğrenci tarafından tercih edilen bir şehir. Son yıllarda, şehrin sanatla olan etkileşimin artması Berlin’i Avrupa’nın en büyük müzik, tasarım ve moda merkezlerinden biri olmasını sağladı.

5) Singapur

Üniversitelerinin eğitim kalitesinin bu şehri öğrencilere cazip bir hale getirmesinin dışında uygun yaşam koşulları, sosyal hayatı ve düşük suç oranları da birçok öğrenciye göre Singapur’da okumak için bir tercih sebebi. Aynı zamanda, Tokyo’ da olduğu gibi iş olanaklarının oldukça fazla olması öğrenciler için üniversite bittikten sonra bu şehirde kalma nedenlerinden biri.

6) Paris

Şehrin 18 üniversiteye ev sahipliği yapması ve bu okulların eğitim kalitesi öğrencileri Paris’te okumaya çeken en büyük sebeplerden biri. Bunun dışında şehrin sosyal hayatı, tarihi dokusu ve kültürel çeşitliliği de öğrencilerin bu şehirde üniversite yıllarını geçirmelerini tercih etmelerinde büyük bir etken. Bu şehir için diyebileceğimiz tek eksi yön ise tıpkı Londra’da olduğu gibi yaşam koşullarının biraz pahalı olması.

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM

Bir yanıt yazın