Youthall 9. Digital Career Summit’te neler konuşuldu?

13 Ocak Cuma günü e-sertifikalı ve sürprizlerle geçen 9. Digital Career Summit etkinliğimiz Türkiye’nin en iyi şirketlerinden yöneticilerin yer aldığı konuşmacılarla gerçekleşti! Etkinlikte TELUS International, Ford Otosan, Garanti BBVA, Vodafone, Ak Gıda, SNI, EGGER, AstraZeneca, L’Oréal şirketlerinin profesyonelleri yer aldı ve merak edilen soruları cevaplayarak kurum kültürlerini aktarmaya çalıştılar. Biz de etkinliğin özetini sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Etkinlik Akışı

TELUS International

İlk oturumumuzda Telus International Talent Acquisition Manager Murat Can Arslan söz aldı ve işe alım süreçlerindeki dengelerden bahsetti. “İşe alım süreçlerinde bizim için daha önceden bir yerde çalışıp çalışmamanız mühim değil, bu konuda rahat olabilirsiniz.” dedi. Ayrıca Sessiz istifa sürecinin olmaması için kurum kültürünü çalışanlar kesinlikle benimsemeli.” diye de ekledi. link ekle sessiz istifa

Ford Otosan

2. oturumumuzda ise Ford Otosan Yetenek Kazanımı ve İşe Alım Lideri Ezgi Şengelen Armutçu mülakatla ilgili önemli konulardan bahsetti ve “Lütfen mülakata gelmeden en az 1 gün önce şirketin hedeflerini, yakalamaya çalıştığı değerleri öğrenebilmek adına bütün sosyal medya hesaplarına ve web sitesine bakmayı ihmal etmeyin, bunu yapmanız büyük bir fark yaratacaktır.” şeklinde konuştu.

Garanti BBVA

3. oturumumuz, Garanti BBVA Dijital İş ve Ürün Geliştirme Yöneticisi Umay Yılmaz ile devam etti. Ürün yöneticisinin görevlerini açıklamakla söze başlayan Yılmaz, “Kişiye özel gelişime dayalı bir kariyer süreci Garanti BBVA’da çalışırsanız sizi bekliyor olacak. Ayrıca çeşitlilik, kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ilkesinden bahsetti ve son olarak da “Potansiyelinizin farkında olun, kariyerinizde her zaman yükseliş yaşayamayabilirsiniz ve bu çok normal. Önemli olan bu durumlarda bile pozitif kalabilmek.” diye ekledi. 

Vodafone

4. oturumumuzda ise Vodafone’dan Her Şey Yanımda Marketplace Category Manager Volkan Bilir aramızdaydı. Merak edilen soruları yanıtlayan Bilir “Yeni iş dünyasını sizler şekillendireceksiniz.” diyerek gençlere cesaret verdi.

Ak Gıda

5. oturumumuz Ak Gıda Ar-Ge Müdürü Murat Karataş ile devam etti. “Başvurular konusunda çekingen olmayın, mutlaka bu süreçler size tecrübe olarak geri dönecektir.” diyen Karataş gençlere iş ve staj başvuruları konusunda tüyolar vermeyi de ihmal etmedi.

SNI

6. oturumumuz, SNI PMO Manager Berkay Şimşek ve Senior Human Resources Specialist Itır Kirkizoğlu aramızdaydı. Özellikle ingilizcenin önemine vurgu yapan Kirkizoğlu, “İngilizce dil yeteneği ve problem çözme becerileri bizim için işe alım süreçlerinde oldukça önem arz ediyor.” diye ekledi ve şirket içi aktivitelerinden ve eğitim planlarından söz etti.

EGGER

7. oturumumuzda ise EGGER Kıdemli İnsan Kaynakları Uzmanı Nükhet Kılıç Çürük kariyer fırsatlarından ve ekip içindeki ihtiyaçlardan bahsetti. “Kimya mühendisi ihtiyacımız var.” diyen Kılıç açık bir şekilde şirket bünyesindeki işe alım süreçlerinden de bahsetti.

AstraZeneca

8. oturumumuzda AstraZeneca Pazarlama Müdürü (Onkoloji) Elif Bürkan bizimleydi. Özellikle insan odaklı çalışmanın şirket için önemli olduğuna vurgu yapan Bürkan, “Proaktif olabilmek çok önemli” dedi ve iş hayatında iletişimin tüm kapıları açabileceğine değindi.

L’Oréal

Son oturumumuzda ise L’Oréal Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörü Merve Atuk Toker söz aldı ve “Kalbinizin sesinizi dinlemeniz lazım, nerede mutluysanız orada iş yapmanız gerekir.” diyerek çalışma hayatındaki kişisel istek ve beklentinin önemini vurguladı.

Digital Career Summit etkinliğimize katılan herkese teşekkürler! Beklenti ve istekleriniz bizim için çok önemli. 2023’te de kariyer yolculuğunuza farklı ve emin adımlarla ulaşmak için siz de Youthall’u sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın! Etkinliklerde görüşmek üzere!

Bir yanıt yazın