Yılbaşı Akşamı Başlayabileceğiniz 5 Keyifli Dizi

Bizi yeni alışkanlıklarla buluşturan 2020 yılı, geride kalsa da o alışkanlıklardan henüz vazgeçemeyekmişiz gibi duruyor. Öyle ki 2021’i karşılayacağımız yılbaşı gecesinden itibaren hafta sonunu da kapsayacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı ile dışarıda arkadaşlarımızla ya da ailemizle kalabalıklarla kutladığımız bir yılbaşı mümkün gözükmüyor. Bu sebeple evinizde geçireceğiniz günlerinizi henüz başlamadığınız dizilere başlamak hatta bitirmek için değerlendirebilirsiniz diye düşündük ve sizin için 5 keyifli dizi derledik. Şimdiden mutlu bir yıl diliyoruz, keyifli okumalar!

The Queen’s Gambit

Walter Tevis’in aynı isme sahip romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, ailesini kaybetmesinin ardından yetimhanede büyüyen, olağanüstü satranç oynama yeteneklerine sahip Beth Harmon’ın hayatına odaklanıyor. Başrolünde Anya Taylor-Joy’un olduğu bu yapım, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başaran Beth’in hikayesine konuk olmak isteyen satranç severlerin mutlaka izlemesi gereken 7 bölümlük nefis bir mini dizi.


The Crown 

İngiltere Kraliyet Ailesinin yaşamına konuk olmaya ne dersiniz? II. Elizabeth başta olmak üzere ailenin de severek takip ettiğini bildiğimiz bu yakın dönem dizisi, gerçeğe neredeyse birebir uyarlanmış sahneleriyle o döneme dair merak uyandırıyor. The Crown’un 15 Kasım 2020’de yayınlanarak Prens Charles ve Prenses Diana’nın ilişkisiyle oldukça ses getiren 4. sezonu ise 1977- 1990 yıllarını anlatıyor. 


Bir Başkadır

Senaryosunu ve yönetmenliğini Berkun Oya’nın üstlendiği “Bir Başkadır”, henüz yayınlanmadan oyuncu kadrosuyla büyük yankı uyandırmıştı. Meryem’in psikiyatrist Peri ile görüşmesiyle şekillenen dizinin konusu, aslında aynı şehirde bambaşka hayatlar yaşayan insanların hayatlarının kesişmesiyle şekilleniyor. Öykü Karayel’in oyunculuğunun oldukça göz doldurduğu bu yapımda karakter ve mekanlarla sanki daha önce karşılaşmışsınız kadar sahici bir hava hakim. Muhtemelen geçtiğimiz haftalarda arkadaş çevrenizde ya da sosyal medyada konuşulduğuna tanık olduğunuz 8 bölümlük bu yapımı, bir çırpıda izleyeceğinizden şüpheniz olmasın!


Suits

Hukuk fakültesinden atılmış, zeki ve olağanüstü bir fotografik hafızaya sahip Mike Ross’un yolu, Harvard mezunu ünlü avukat Harvey Specter ile kesişir. Specter, NewYork’un bir numaralı avukatlarından biridir ve tanıştıkları sırada Mike’ın yetenekleri onu oldukça etkilemiştir. Hikaye ikilinin bir araya gelmesiyle ve Mike’ın da Harvard mezunu olduğu yalanının söylenmesiyle başlar. 9 sezonluk dizinin son sezonlarına doğru yaklaştıkça atlattıkları heyecan verici olaylar ilişkilerini bambaşka bir boyuta taşır.


Tiny Pretty Things

14 Aralık 2020’de yayına giren dizi, Sona Charaipotra ve Dhonielle Clayton’ın aynı adlı romanından uyarlanan bir Netflix yapımı. Chicago’da bir bale akademisinde eğitim alan gençlerin hayallerine ulaşmak için ailelerinden uzakta, oldukça disiplinli bir eğitim almaları gerekiyor. Dansı ve özellikle baleyi sevenler için oldukça keyifli bir alternatif gibi duruyor.


İlgini çekebilir: Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Uygulamaları

Youthall’u takip et; dijital etkinlikleri, iş ve staj imkanlarını kaçırma!

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.