Yeni Mezunlar İçin 4 İş Arama Tavsiyesi

İş gücüne yeni katılan genç insanlar genellikle sinir bozucu bir döngü ile karşılaşırlar. İşverenler deneyimi olmadıkları için onları reddeder ve bu da onları gelecekte daya iyi bir işe aday olmak için edinecekleri deneyimden alıkoyar. Yeni mezunlar ve üniversite öğrencileri bu döngüyü bozmak için neler yapabilirler? Yeni mezunlar, iş arayışına yardımcı olacak birkaç ipucuna bakalım.

Gönüllü işleri yapın

Gönüllü olunan bir iş için geri çevrilmenizin hiçbir yolu yok, bu yüzden bunu özgeçmişinizin çalışma deneyimi bölümüne eklemek için kullanın. Sizi ilgilendiren bir organizasyon, tercihen çalışmak istediğini bir alan seçin. Eğer bir doktor olmak istiyorsanız yerel bir hastanede gönüllü çalışın. Eğer bir finans uzmanıysanız, sosyal çevrenizde bir gönüllüye ihtiyacı olan bir iş veya restoran bulun. Özgeçmişinizde gönüllülük yapmış olmanız gelecekteki işverenlerinize göre birçok durumda iş deneyimi olarak sayılır. Gönüllülük başlangıçlara istekli olduğunuzu ve ödeme almadan bile zamanınızı harcayabileceğinize istekli olduğunuzu gösterir.

Üniversite deneyimlerinizi kullanın

Yeni mezun gençler üniversiteye giriş aşamasında birçok gerçek dünya aktivitesine katılabilir. İlçenizin yapılarının bir sınıf için envanterini çıkarmak, hibe teklifleri yazmak, bir kampüs etkinliği için bağış toplamak ve okul gazetesi için yazı yazmak yapabileceğiniz şeylerden sadece bazıları. Bu deneyimler değerli iş deneyimleri ve işverenlerin çalışanlarından yapmalarını istedikleri işlerle bir örtüşme sağlar. Üniversitedeki zamanınızı düşünün ve işverenlerinize anlatabileceğiniz hiçbir bilgiyi gözden kaçırmayın.

İnternetten yararlanın

Yeni mezun gençler teknoloji çılgınlarıdır bu yüzden avantajlarınızdan faydalandığınızdan emin olun. Sosyal medya ve LinkedIn kullanarak kendinizi internette gösterin. Bu sizin için hiçbir şey olmasa muhtemel iş yolları açar. Bir web sitesi veya kendi bloğunuzu açmayı düşünün- bu sizi iş başvurularında ayrıcalıklı kılacak olan girişimciliğinizi ve isteğinizi gösterir. Bu ayrıca işverenin sizden tamamlamanızı isteyebileceği online görevler için bir yetkili olduğunuzu da gösterir.

Stajlar

Yeni mezun bir aday staj yapmayı bir boş zaman olarak görmektedir. Halbuki staj yaparak elde edebileceğiniz o kadar çok avantaj var ki. Eğer bir staj bulabilirseniz ödemeli veya ödemesiz kabul edin. Bu gerçek dünya aktiviteleri özgeçmişinizde mükemmel gözükür ve bir organizasyonun gerçekte nasıl işlediğine dair bir deneyiminiz olduğunu gösterir. Çevrenizi genişletmek ayrıca stajın başka önemli bir bölümüdür. Çalıştığınız insanların bağlantıları olacak ve başka bir yerde yapabileceğiniz işler hakkında size bilgi aktarmaları mümkün. Eğer onlarla çalışırken iyi bir iş çıkardıysanız sizin için iyi bir referans bile olabilirler.

Bir iş bulmak deneyimli çalışanlar için günümüzde zorlayıcıdır. Sınırlı boş alanlar vardır ve işyerleri sermayelerini muhafaza etmek ve işe alabilecekleri en iyi insanı alma ihtiyacı duyarlar. İş gücüne daha yeni katılan yeni mezun gençler için özgeçmişe diğerlerinden ayırıcı şeyler eklemek önemlidir. Gençliğinizi gelecekteki işverenlerinize anlatabileceğiniz deneyimleri kazanmak ve harekete geçmek için kullanın. Bunu doğru bir şekilde yapın, bu şekilde işleri lehinize çevirebilirsiniz ve gençliğinizi bir avantaj haline getirebilirsiniz.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın