Ünlü ve Başarılı 5 Kişinin Hafta Sonu Alışkanlıkları

Kişinin aileye, başkalarına ve en önemlisi kendine ayırdığı zamana dikkat ederek, her gün dinlenmeyi ve yenilenmeyi bilmesi anlamına geliyor. Elbette hafta sonu bunu daha rahat gerçekleştirebildiğimiz bir zaman dilimi; ancak kendimizi paraladığımız bir haftanın sonunda, alt tarafı 48 saatlik bir süreden tam bir deşarj beklemek çoğunlukla hayal kırıklığına ve normalden de büyük bir pazartesi sendromuna sebep oluyor. Bu özetle yetinmeyeceğine emin olduğum Youthall okurları için, 5 ünlü ve başarılı kişinin hafta sonu alışkanlıklarını listeledim.

1.Erken kalkın” -Robert Iger

Disney’in CEO’su olan Robert Iger, her sabah saat 4.30’da kalkmamız gerektiğini ileri süren tek uzman değil. Başarılı insanlar, Pazar günü geç saatlere kadar uyumuyorlar. Araştırmalar, uyandıktan 2,5 ile 4 saat sonra beynimizin daha çabuk kavradığını gösteriyor. Bir hafta sonu erken kalkın ve beyninizin ne kadar verimli olduğunu gözlemleyin!

2. “Bir planınız olsun” -Benjamin Franklin

Amerikalı yayımcı, yazar, kâşif, bilim adamı Franklin, her sabah kendisine şu soruyu soruyor: ‘Bugün neyi iyi yapacağım?’. Başarılı insanlar sadece hafta sonları değil, her gün için günlük hedeflere sahip olmanın önemini biliyorlar. Elbette kararlı ve planlı olmak bizim için oldukça önemli, fakat sıkı çalışmak için bir ülkenin başkanı olmak zorunda değilsiniz. Hedefleriniz için, her gün daha fazla emek vermelisiniz.

3. “Aktif kalın” -Anna Wintour

Vogue’un baş editörü olan Anna Wintour, her gün bir saat tenis oynamanızı öneriyor ve egzersiz yapmak için zaman ayıran tek kişi o değil. Başarılı insanlar hafta sonları dahil, aktif bir zihin için aktif bir bedenin önemli olduğunun farkındalar. Siz de, aktif bir yaşam tarzı benimseyerek, hafta sonlarınızı daha verimli hale getirebilirsiniz.

4. Hobilerinize zaman ayırın” -Warren Buffett

Başarılı insanlar genelde oldukça ilginç ve kendilerini besleyen pek çok hobiye sahip insanlar oluyorlar. Örneğin ABD’li ünlü yatırımcı ve iş adamı Warren Buffett, boş zamanlarında ukulele çalıyor; ya da Oscar ödüllü aktris Meryl Streep örgü örüyor. Yaratıcılığı geliştirmek ve stres atmak için, hobileri es geçmemek gerekiyor.

5. “Başarısızlıklar üzerine düşünün” -Bill Gates

Microsoft’un kurucusu Gates: “Başarıyı kutlamak önemlidir, ama başarısızlıklardan alınan dersleri iyi öğrenmek daha önemlidir.” der. Düşünmek, her gün yaptığımız bir alışkanlık olmalı. Hafta sonları, bir önceki haftanın işlerine dönüp göz atabileceğiniz ve bir sonraki işler için hazır olabileceğiniz mükemmel zamanlardır: Değerlendirin!

Ezgi Fırat

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.