Üniversitede Okurken Eve Çıkmak İçin 4 Geçerli Neden

Ev demek, özgürlük demek!  Neden mi diyorsunuz, hadi bir yazıyı gözden geçirelim.

Yurt hayatının zorluklarını hepimiz duymuşuzdur. Tek bir odada yaşamanın tabi ki daha fazla sorumluluk getirdiğini biliyoruz. Kendinize ait alanın olmaması, başınızı dinlemek istediğiniz, ya da sessiz bir ortamda ders çalışmak istediğiniz zamanlarda büyük bir problem olabilir. Aynı şekilde oda arkadaşınızla istekleriniz uymayabilir, bu durumda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bireyselliğe düşkünseniz ev hayatının size çok daha uygun olduğunu söyleyebilirim.


1) Yurt yemekleri ve saatlerine göre yaşamak zor olmalı!

Tabi ki yurdun yemekleri bizim için söz konusu bir sorun olabilir. Çoğu yurt sadece sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verir ama kaldığım özel bir yurtta sadece sabah kahvaltısı verildiğine de şahit olduğumu söylemeliyim. Yemekhane yemeklerine alışkın değilseniz ve seçiciyseniz sıkıntı yaşamanız olası bir hal alır. Kendi evinizde pişirdiğiniz yemekte ki özeni görmeniz mümkün değil. Ayrıca çatal bıçak konusunda her yemekhanenin temizliğinde güvenilir olduğunu söyleyemem. Siz bu konuyu iyice düşünün derim.


2) Yok öyle istediğin saatte gelmeler falan!

En çok problem yaşanan konulardan birinin kesinlikle giriş çıkış saatleri olduğunu söyleyebilirim. Bir süre yurt hayatını tecrübe edinmiş biri olarak belirtmeliyim ki 5 dakikanın bile önemi çok büyük. Çoğu yurtta belirlenen saatlere maalesef esneklik gösterilmez. Özellikle ikinci öğretim öğrencisiyseniz sıkıntı yaşama ihtimali kat kat fazla olması kaçınılmaz bir durumdur.


3) Misler gibi bir yurt mu olurmuş!

Temizlik hayatımızın en önemli parçalarından biri ama yurtta bunu sağlayabilmek biraz zor tabi.  Herkes için farklı bir kavram olmasından mıdır  bilmem ama yurtta zorlanılan diğer durumlardan biridir. Oysa ki kendi evinizde gönül rahatlığıyla istediğiniz gibi istediğiniz zamanda temizlik yapabilmenin rahatlığı hiçbir yerde yok!


4) Büyük harflerle yazılması  gereken en önemli madde oda arkadaşlığı!

Gerçekten önemli bir seçim yapmanız gerektiğini yaşamadan anladıysanız şanslı olduğunuzu düşünüyorum.  Normal arkadaşlık gibi düşünüp hareket etmemekte fayda var. Özellikle uyku ve ders çalışma saatleri konusunda uyum sağlayamayabilirsiniz. Özellikle ses konusu sınav döneminde aşırı sinir bozucu bir durum olabilir. Ama evde kurallarınızı koyup hoşgörüyle yaşamanın daha mümkün olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ev arkadaşlığında, daha çok şey paylaştığınız için daha samimi bir bağ kurabilirsiniz.

Her öğrencinin üniversite hayatında ev yaşantısını deneyimlemesini öneriyorum,  siz ne düşünüyorsunuz?

Beray Velioğlu
Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.