Üniversitede Hazırlık Okumak Mı, Okumamak Mı?

Üniversitede hazırlık okudunuz mu? Ya da henüz yeni okuyacak olabilirsiniz. İngilizceniz de iyi aslında, hazırlık okursanız sene kaybı yaşar mısınız? 

Liseden üniversiteye geçiş esnasında eğer yabancı dil eğitim sunan bir üniversiteye gitmişseniz bu sorulara oldukça aşina olmuşsunuzdur. Eğer hala lisede olan ya da karar veremeyen okurlarımız varsa onlar da bu sorulardan ve bunlara cevap aramaktan muzdarip olmaktadırlar. Eğer siz de bu sorular içine batmış ve işin içinden çıkamıyorsanız umarız bu yazı size yol gösterecektir. 

Artı – Eksi Tablosu Oluşturun

Her bireyin içinde bulunduğu durum farklılık gösterir. Zaman, kendi özellikleri, bulundukları şehir… Sizlerin de bu farklılığın bir parçası olarak nerede olduğunuzu ve hazırlık okumak hakkında analiz gerçekleştirmeniz büyük bir önem taşır. Hazırlık okumak için kendi dil seviyenizi, yaşınızı, isteğinizi, neden okumak istediğiniz ile ilgili bir liste yapmanız ve bu maddeleri hazırlık okumanın artı ve eksi yönleri şeklinde kategorize etmeniz size büyük ölçüde fayda sağlayacaktır

Çevrenizdekilere Danışın

Eğer çevrenizde hazırlık okumuş birileri varsa onlara danışarak, yoksa da hazırlık okumuş çeşitli blog yazarlarına, sosyal medya kullanıcılarına, okuyacağınız ya da hedeflediğiniz üniversitenin öğrencilerine sormanız size çok katkı sağlayacaktır. Hazırlığın üniversitede oldukça fazla yerde bulunması da danışacak kişi sayısı ile doğru orantılı arttığı için iletişim kurmanız daha kolay bir hale gelecektir.

Tecrübenizi Göz Önünde Bulundurun

Eğer daha önce bir mesleğiniz ya da çalışma tecrübeniz yoksa bir an önce iş hayatına atılmanız çoğu firma için olumlu olacaktır. İlanlara da bakarsanız yeni mezun ve tecrübesiz alımlarda yaş önemli bir kriter. Eğer öncesinde vakit kaybettiyseniz hayatınızın belli dönemlerinde ya da okulu uzatma planlarınız / ihtimalleriniz varsa hazırlık okumak pek iyi bir seçenek olmayabilir. Bunların yanında kulüpler, sınav senesi yorgunluğunu atmak, network edinmek de hazırlık okumak için içi dopdolu nedenler. Eğer gelecek odaklı planlar yaparsanız çok daha fazla fırsatlarla hazırlık senesini geçirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın