Üniversite Hayatı İçin 10 Hayatta Kalma Kiti

Kolej veya üniversiteye gidecek birini tanıyorsanız, ya da yolcu siz iseniz gelecek yıla tamamen hazır olunduğundan emin olmak istersiniz. Bunu yapmanın mükemmel bir yolu tüm temel unsurlarla donatılmış, iyi düşünülmüş birkaç kitin bir araya getirilmesidir. İşte “Üniversite Hayatı İçin 10 Hayatta Kalma Kiti” yazısını sizin için derledik!

Okumaya devam edin!

İlaç Çantası

Bu, belki de bir öğrencinin hayatta kalma kitine dahil edilmesi gereken en önemli öğedir çünkü etrafta bir ilaç torbasına sahip olmak her zaman iyi bir fikirdir. Kolay saklama için farklı bölmelere sahip ve seyahat çantalarına çok daha uygun kilitli ilaç çantalarını tercih edebilirsiniz.

İlaç çantanızın içeriğine gelince boğaz pastilleri, öksürük şurubu, aspirin ve soğuk algınlığı, kas gevşetici, yanık merhemi ve grip ilacı gibi şeyler ekleyebilirsiniz. Doktora gitmeden önceki acil müdahaleniz için size ya da yakın çevrenize faydası olacaktır!


Bakım Çantası

Bir öğrenci hayatta kalma paketine ek olarak tam donanımlı bir bakım çantası, muhtemel birinci sınıf öğrencisini bakımlı olması konusunda destekleyecektir. Hijyen anlamında oldukça yardımcı olacak bakım kitiniz sizi misafirliğe gittiğinizde de yalnız bırakmayacaktır. Suya dayanıklı olmasını tercih edin diyebileceğim çantaya dahil edilecek malzemeler: diş fırçası ve macunu, tırnak makası, törpü, disk pamuklar, seyahat boy ürünler, el kremi, hijyen ürünleri ve tıraş aletleri.


Araç-Gereç Seti

Genellikle yurtlarda bu hizmet bulunsa da evde yaşama ya da minik mobilyaları monte etme konusunda araç-gereç seti size yardımcı olacaktır. Profesyonel yardım gerektirmeyen küçük onarımlar yapmak için bir araç seti tüm temel unsurları içerir, kolay bir kutuda küçük makas, çekiç, tornavida, çivi ve vida işinizi görecektir. Yapı marketlerden sağlayabilirsiniz!


İlk Yardım Çantası

Hayatta kalma kit seçeneklerine bir ilk yardım çantası eklemek akıllıca bir seçimdir. Hiç kullanılmamasını umuyor olsam da acil durumlar için 112 gelmeden müdahaleye ihtiyaç duyulabilir! Fazla yer kaplamaması, sargı bezi, pamuk, yara bandı, acil durumlar için ilaçlar ve tıbbi malzemeleri içermesi yeterlidir.

Çamaşır Torbası

Listedeki en eğlenceli öğe olmasa da öğrenciler için hayatı çok daha kolaylaştıracak bir seçimdir. Özellikle de yurtta yaşamayı tercih edenler için haftada iki kez çamaşır yıkama zamanı geldiğinde! Çamaşırları çamaşırhaneye taşımak ve kuruyanları toplayarak odaya götürmek için başarılı bir seçim olabilir.


Dikiş Seti

Bir dikiş seti eklemek, özellikle sevdiğiniz kişinin herhangi bir kıyafet acil durumuyla başa çıkması gerektiğinde harika bir fikirdir. Çeşitli renklerde mini ipler ve farklı boyutlarda iğneler çok acil durumlarda düşen düğmeler için imdadınıza koşabilir.


Su Şişesi

Yeniden kullanılabilir bir su şişesine sahip olmanın uzun vadede düşük maliyetli ve sürdürülebilir olması gibi birçok faydası vardır. Çeşitli tasarımlarda ve materyallerde su şişelerine kolayca sahip olabilir, su içmeyi daha zevkli hale getirebilirsiniz. Üstelik plastik tüketimini de bu sayede azaltmaya giderek çevremiz için faydalı bir iş yapmış olursunuz!


Akademik Planlayıcı

Üniversite hayatı oldukça meşgul olabilir ve iyi bir planlayıcı, öğrencilerin her zaman sağ koludur. Vizeler ve finaller, kulüp etkinlikleri ve eve dönüş planlamaları derken oldukça yoğun olan üniversite öğrencisi için mükemmel bir hediye de diyebiliriz. İyi bir planlayıcı, kullanışlı sayfa düzeni ve şık tasarımı, ayrıntılı planlama ve zamanlama için alan sağlayabilirdir.


Termos

Sabah kahvelerini her sabah “take-away” kahve zincirlerinden almak yerine sadece 5 dakika erken kalkarak termosunuza günaydın diyebilirsiniz! Yine uzun vadede ekonomik olarak yansımalarıyla karşılaşacağınız termos kullanma alışkanlığınız, içecekleri tüketme sürenizi yarım saatten 6-7 saate bile taşıyabilir.


Powerbank

Elektronik cihazlarımızın hayatımızın bu kadar içinde olduğu bu dönemde powerbank taşımak en az telefonlarımız kadar gerekli diyebiliriz. Hoparlörlerinizi, kulaklıklarınızı ve elbette telefonlarınızı şarj etmek için her zaman %100 bir güç ünitesi size tam destek sağlar, bu sayede yolda da asla canınızın sıkılmayacağından emin olabilirsiniz!

İlginizi Çekebilir: Beceri Tabanlı CV Nasıl Oluşturulur?

Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.