Türkiye’de Bankaların Kurduğu En Gözde Teknoloji Şirketleri

Bankaların tek misyonunun finansman sağlamak olduğunu düşünsek de son dönemde bankalar, bu durumun yanı sıra kendi teknoloji şirketlerini kurarak sektöre yeni bir soluk getirdi. Bankaların kurduğu teknoloji şirketleri günden güne kendilerine yer bulmaya başladı. FinTech, bankacılık ve finansal teknoloji dendiğinde akla gelen ilk kavram olsa da ülkemize güzel işler çıkaran bankaların teknoloji şirketleri de adından sıkça söz ettirmeye başlamış durumda. Gelin şimdi bankaların kurduğu teknoloji şirketleri nelermiş, inceleyelim!

Garanti Teknoloji

Türk finans sektöründeki birçok ilke imza atan Garanti Teknoloji; farklı platformlarda yazılım geliştirme, internet uygulamaları, entegrasyon, sistem yönetimi, güvenlik yönetimi, proje yönetimi ve ofis uygulamaları hizmetleri sunar. Garanti Teknoloji için her yıl 135 milyon doların üzerinde yatırım yapan banka, Garanti Cep, Garanti İnternet Şubesi, Garanti One ve Garanti Ödeme Sistemleri ürünleriyle yatırımlarının karşılığını alıyor gözüküyor. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz!


Softtech

2006 yılından bu yana İstanbul, Ankara, Shanghai ve San Francisco’da bulunan ofisleri ile Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük yazılım şirketi olma özelliğini taşıyor. Yaratıcı çözümler sunabildiği sağlık, liman, gayrimenkul, portföy yönetimi gibi farklı alanlarda varlığını sürdürmektedir. Dijital bankacılıktan şubelere, mobil uygulamalardan Bankamatik’lere kadar İş Bankası’nın yazılım teknolojilerinin tamamı Softtech tarafından geliştirilmektedir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz!


Intertech

1987 yılında temel bankacılık yazılımı yapan bir şirket, 2002 yılında DenizBank, Finansal Hizmetler Grubu’na katılımı sonrasında bir bilgi teknolojisi kurumuna dönüşmüştür. Temel Bankacılık Çözümlerinin yanı sıra, Faktoring ve Leasing Çözümleri de Intertech’in uzmanlaştığı konulardır. Şirket Türkiye dışında Almanya, Avusturya, Azerbeycan, Lübnan, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Kosova gibi ülkelerde de hizmet veriyor.


Finberg

2018’in nisan ayında duyurulan Finberg, finansal kurumlar ile startuplar arasında koordinasyon görevi üstlenerek verimli iş birlikleri tasarlamayı amaçlamaktadır. Yatırımları ve stratejik iş ortaklıkları sayesinde müşteri odaklı yepyeni anlayışın temellerini atan şirket, ekosistemi büyütmek amacı ile yeni girişimlere yatırım yapma yoluyla büyümeyi planlamaktadır.


Yapı Kredi Teknoloji

2015 yılında Maslak İTÜ Ayazağa Yerleşkesi ARI Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde finans sektöründe yenilikçi çözümler üretmek amacıyla kurulan bir şirkettir. Yapı Kredi Teknoloji’nin kurulma amacı, bilişim ve yazılım başlıkları başta olmak üzere Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmaktır. Üretilen fikirleri ticarileştirmek ve her türlü teknolojiyi üretmek amaçları arasındadır. Bu fikirlerin pazarlamasıyla da ilgilenen şirket bünyesinde ortaya çıkan ürünlerin üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek de esastır.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.