Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’nın Tüm Öne Çıkanları

Geçen sene yapılması planlanan 2020 Yaz Olimpiyatları, COVID-19 pandemisi nedeniyle 2021’e ertelenmişti. 23 Temmuz 2021 günü Tokyo’daki Meiji-Jingu Park’ta bulunan Olimpiyat Stadı’nda yapılan açılış seremonisi ile Olimpiyat Oyunları başladı. Olimpiyat meşalesini Japon tenisçi Naomi Osaka yaktı. Tokyo, en son 1964 Yaz Olimpiyatları‘na ev sahipliği yapmıştı.

Yaşadığımız sıra dışı günlere rağmen takımlar stadyumdaki geleneksel geçişlerini gerçekleştirdi. Oyunların ilk ev sahibi Yunanistan, töreninde ilk geçişi gerçekleştirdi. 207 takımın geçişinin izlendiği törende sahaya son inen takım ise ev sahibi Japonya oldu. Tarihte ilk kez, geçit töreninde ülkelerinin bayraklarını kadın ve erkek sporcular birlikte taşıdı. Milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka Türk bayrağını birlikte taşıdı.

32. Yaz Olimpiyat Oyunları, tarihte ilk kez seyircisiz gerçekleştirildi. Şehirde vaka sayılarının artmasıyla, olimpiyatların ertelenmesi ya da iptal edilmesi yönünde ciddi bir baskı vardı. Açılış sırasında töreni takip eden muhabirler tarafından “Olimpiyatları durdurun!” sloganları duyulduğu bildirildi.

Olimpiyatlarda 206 ülkeden 11 binden fazla sporcu madalya için yarışıyor.

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda ilk kez sportif tırmanış, karate, kaykay ve dalga sörfü branşlarında yarışılıyor. Oyunlarda 33 dalda toplam 339 müsabaka gerçekleşiyor.

Ay Yıldızlıların Başarısı 

Milli okçumuz Mete Gazoz, bu yılki ve Türkiye tarihindeki ilk okçuluk altın madalyasını kazandı. 

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, kadınlar 69 kiloda Olimpiyat Şampiyonu oldu ve Türkiye’ye Tokyo 2020’deki ikinci altın madalyayı kazandırdı.

51 kiloda mücadele eden Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu olimpiyat ikincisi olarak gümüş madalya aldı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede kadınlar kumite 61 kiloda Merve Çoban, bronz madalya kazandı. Karatede erkekler kumite 75 kg’da yarışan Uğur Aktaş bronz, 67 kiloda mücadele eden Eray Şamdan ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

2016 Yaz Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül bu sene de eli boş dönmedi. Akgül Olimpiyat üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı.

Türkiye’nin olimpiyat tarihindeki 100. madalyası Ali Sofuoğlu tarafından kazanıldı. Erkekler katada Ali Sofuoğlu bronz madalyanın sahibi oldu. 

Tekvandoda Hakan Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün, güreşte Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar, cimnastikte Ferhat Arıcan gümüş madalya kazandi.

1948 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 12 madalya alan Türkiye kendi rekorunu kırdı. 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ay-yıldızlı sporcular; 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 13 madalyayı boynuna taktı.

İlginizi çekebilir: Çevresel Felaket Endişesi: Eko-Anksiyete Nedir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

 

Bir yanıt yazın