TOEFL iBT® Testi 2 Saatin Altına İniyor!

TOEFL iBT® testi kısalıyor ve bazı bölümleri adaylar için kolaylaştırılıyor.

Dünya çapında 160’tan fazla ülkede 12.000’den fazla üniversite ve kurum tarafından kabul ve göçmenlik işlemleri için tercih edilen TOEFL iBT® testinde önemli güncellemeler gerçekleşecek. 

Testte yapılacak değişikliklerinin bazılarını, deneme testi ve alıştırma setlerine dair detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Test Süresi Kısalıyor:

26 Temmuz 2023 itibarıyla, TOEFL iBT® testi iki saatten az sürecek. Bu ise testin, en yaygın kullanılan üç İngilizce yeterlilik testi seçeneğinin en kısası olacağı anlamına geliyor.

Kolay Anlaşılır Test Yönergeleri:

Yardımcı materyalleri okumaya daha az zaman harcarken test sorularına odaklanmaya daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Puanlandırılmayan Tüm Soruların Kaldırılması:

ETS sorularla ilgili ihtiyacı olan verileri test tamamlanırken değil, testten sonra istatistiksel analizlerle toplamanın bir yöntemini geliştirerek size zaman kazandırmayı başardı. Artık yanıtladığınız her soru puanınıza doğrudan yansıyacak.

Okuma Bölümünün Kısaltılması:

Okuma bölümünde 1 okuma parçası ve ilgili test soruları çıkarılmıştır. Tüm soru türleri tutarlı kalmaya devam ederken okuma becerilerinizi daha kısa sürede sergileyebilme imkanı sunulmuştur.

Akademik Tartışma İçin Yeni Bir Yazma Sorusu:

Bu soru, önceki bağımsız yazma sorusunun yerini alacaktır. Günümüzde akademik ortamlarda  görebileceğiniz bir tartışma paneline benzer şekilde, size bir konu verilecek ve çevrimiçi bir forumda fikirlerinizi belirtmeniz istenecektir. Bu soruyu cevaplamak daha kısa sürmekle birlikte, kurumların aradığı yazma becerilerine sahip olduğunuza dair yeterli kanıt sağlayacaktır.

Teste Kaydolmak Artık Daha Kolay:

Temmuz 2023 itibarıyla, ETS hesabı oluşturma ve teste kaydolma işlemi her zamankinden kısa sürecek ve kolay olacaktır. Böylece, siz de yoğun programınızdaki diğer işlere daha fazla zaman ayırabileceksiniz.

Puanların Yayımlanması Daha Şeffaf Olacak:

Puanlarınızın yayımlanıp yayımlanmadığını görmek için hesabınızı kontrol etmenin gereksiz strese neden olabileceğini biliyoruz ve bu nedenle bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Öncelikle, testi bitirdiğinizde, hem resmi olmayan okuma ve dinleme puanlarınızı görmeye devam edecek hem de hesabınızdaki dört bölümün tümü için puanlarınızı almayı bekleyebileceğiniz tarihi göreceksiniz. Ayrıca, puan durumunuz değiştiğinde gerçek zamanlı bildirimler gönderileceksiniz. Böylece, süreç içinde puanlarınızla ilgili bizden doğrudan haber alabileceksiniz.

Adaylar, TOEFL testi için çevrimiçi randevu alabilecekler ve teste yakındaki bir test merkezinde veya evlerinde girebileceklerdir.

TOEFL’in internet sitesinde, TOEFL iBT® Ücretsiz Deneme Testi ve TOEFL iBT® Alıştırma Setleri gibi çeşitli test hazırlık materyalleri sunulmaktadır. 

Yukarıda bahsedilen geliştirmelerle ilgili daha fazla ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın