Teknofest Nedir? Teknofest Yarışmaları Nelerdir?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz Teknofest, ülkemizin milli teknoloji hamlesinin en önemli atılımlarından birisidir. Bu yazımızda, ne amaçla böyle bir organizasyona ihtiyaç duyulduğu ve hangi kesime hitap ettiğine değineceğiz.

Teknofest, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye’de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Ortaya çıkış amacı olarak, ülkemizin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve milli teknoloji üreten bir toplum haline gelmesini sağlamaktır. 2018 yılında ilk kez düzenlenen Teknofest 14 farklı alanda yapıldı. Bu festivalde ilkokul düzeyinden lisans-lisansüstü düzeyine kadar her düzeydeki öğrencinin yanı sıra mezun ve girişim-özel sektör seviyeleri de bulunmakta. Bu seviyelerin her birinde birbirinden farklı yarışmalar bulunmakta.


Günümüzde ise,

Bunların dışında yarışmacılara sağlanan imkanlar ve verilen eğitim kitleri ile son senesinde sadece Türkiye’den değil Türkiye dışından 111 ülkeden birçok takım ve binlerce kişinin katılımıyla birbirinden büyük yarışmalara ve projelere her sene imza atılmaktadır.

Bu teknoloji hamlesi ile ülkemiz gelecekte birbirinden farklı inovatif projelere dünya çapında öncülük edecek ve birbirinden değerli fikirleri geleceğe ışık tutan gençler ile başarmaya imkan bulacaktır. Teknofest sadece bir teknoloji yarışması olarak görülmemeli aynı zamanda bir fikir yarışması olarak görülüp her bir fikre her türlü maddi ve manevi destek verilerek düzgün bir program çerçevesinde ilerletilmelidir ki insanlık kazansın.

İlgini Çekebilir: Gelecekten Bir Adım: Endüstri 4.0!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Bir yanıt yazın