Stresinizi Azaltmak İçin Kullanabileceğiniz 7 Basit Yöntem

Günümüzde pek çok kişinin baş etmesi gereken sorun “stres”. Yaşam tarzımız gün geçtikçe yoğunlaşıp strese neden olmakta. Günlük hayatta yaşadığımız ufak tefek pürüzler bile stres olmamıza ve gerilmemize sebep oluyor. Ancak bunu önlemek için yapabilecek birçok şey var. İşte stresinizi  azaltmak için kullanabileceğiniz 7 basit yöntem:


1-Derin Nefes Alın
Derin nefes almak stresi azaltmaya yardımcı olduğu gibi beynin konsantre olması için gereken oksijeni almasını sağlar. Tabi ki bu nefes doğru şekilde yapılmalı. Elinizi karnınızın üstüne yerleştirip normal şekilde durun ve derin bir nefes alıp karnınızın ve göğsünüzün nasıl şiştiğine bakın. Nefesinizi 3 saniye tutup ardından ağzınızdan nefes verin. Bu egzersizi günlük olarak tekrarlayın.


2-Doğayla Kucaklaşın
Oturduğunuz yerden stresin geçmesini beklemek sizi daha kötü hale getirecektir. O yüzden yerinizden kalkıp kendinizi doğaya bırakın. Küçük bir yürüyüş, bahçeye çıkıp orada biraz kitap okumak ya da çiçekleri sulamak size çok iyi gelecektir.


3-Hayal Kurun
Stres anında gözlerinizi kapatıp kendinizi olmak istediğiniz bir yerde hayal edin. Bu yer kumsal, orman, bahçe ya da eviniz olabilir. Hayal ettiğiniz yere odaklanın ve kendinizi sakin, rahatlamış hissedene kadar odaklanmaya devam edin.


4-Çikolata Yiyin
Stresi azaltmanın en tatlı ve en nefis yolu “çikolata”.  Araştırmalara göre özellikle bitter çikolata kortizol seviyesini dengeler ve sakinleşmeye yardımcı olur. Hem leziz hem faydalı bu yöntem sizi iyi hissettirecektir.


5-Müzik Dinleyin
Stresli anlarda en sevdiğiniz şarkıyı dinleyin hatta eşlik edin. Müziğin melodisine kendinizi kaptırın gitsin. Kalp atışına ve ruh haline doğrudan etkisi olan müzik ve ritim size çok iyi gelecektir.


6-Uyku Düzeniniz Olsun
En temel ihtiyaçlarımızdan birisi olan şey “uyku”. Düzensiz uyumak, uykusuzluk çekmek size yoğun stres olarak geri dönüş yapacaktır. Ayrıca yalnızca stres değil uykusuzluk sinire de neden olacağı için gününüz her yönden kötü geçecektir. O yüzden düzenli uyuyarak beynimizi ve bedenimizi dinlendirmeliyiz.


7-Aromatik, Hoş Kokular Kullanın
Çalıştığınız veya bulunduğunuz ortamın hoş kokması sizin gerginliğinizi azaltacak ve rahatlatacaktır. Bunun için sevdiğiniz oda parfümü, tütsü ya da kokulu mumlar kullanarak odanızı ferahlatabilirsiniz.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.