Stajınızın İlk Haftasında Tüm Gözleri Üzerinize Çevirecek 5 Yöntem

Staj dönemi geldi çattı. Bazılarımız staj yapmaya başladı bile. Staj dönemimizde ilk hafta ayrı bir önem taşıyor. Kendimizi doğru tanıtmamız, yapabileceklerimizi göstermemiz, iyi bir izlenim oluşturmamız açısından ilk hafta bizler için çok kıymetli. Sizin için stajınızın ilk haftasında tüm gözleri üzerinize çevirecek beş yöntemi listeledik. İşte o yöntemler:


1) Erken gelin ve geç ayrılın

Sizden ilk beklenen dakik olmanız olacaktır. İşin başlangıç saatinden erken gelmeniz pozitif bir ilk izlenim oluşturmanızı sağlar. Bu ilk gününüz için, ilk haftanız için ve tüm staj süreniz için oldukça önemli. Mesai saatinizin sabah dokuzdan akşam beşe kadar olsa da tam 9’da gelip tam 5’te ayrılmayın. İlgili ve istekli görünmeniz açısından erken gelip geç ayrılmanız sizin için bir avantaj.


2) Herkesle tanışmaya bakın

İlk hafta şirketteki herkesle tanışabilmek için mükemmel bir zaman. Tanışabildiğiniz kadar insanla tanışın. Diğer stajyerlerle, oradaki çalışanlarla tanıştığınızda onlardan bir sürü şey öğrenebilirsiniz. Kahve molaları, öğle yemeği zamanı ya da diğer boş vakitler konuşabilmek için güzel fırsatlar. Bu zamanlarda yeni tanıştığınız kişiyle pozisyonu, geçmişte yaptıkları ve tecrübeleri hakkında konuşabilirsiniz. Başka insanlarla iletişime geçtiğinizde stajın sizin için çok daha faydalı olduğunu göreceksiniz.


3) Ofisi tanımaya çalışın

İlk haftanızda tuvaletin, mutfağın, yemekhanenin nerede olduğunu öğrenmeye çalışın. Yeni olduğunuzdan sizden neyin nerede olduğunu bilmeniz beklenmez ama zaman içinde sürekli insanlardan bir yeri göstermesini istemek kendinizi kötü hissetmenize neden olacaktır. Öğle aranızda ofisi gezip çevredeki restoranları, dükkanları öğrenin. Zamanınızın büyük bir bölümünü burada geçireceksiniz, çevrenizi tanımanız size kolaylık sağlar.


4) Planlı olun

Yeni başladığınız için henüz bir proje üstünde çalışmıyor olmanız normal. Bu bazen can sıkıcı olabilir. Üretken olmanızın yolu planlı olmaktan geçiyor. Bütün görevleri yaptığınızdan emin olun. Bilgisayarınızı açarak, masanızı hazırlayarak, formları doldurarak başlayabilirsiniz.


5) Pozitif olun

İlk günlerde ne olursa olsun pozitif olun. Çalışma arkadaşlarınız ve müdürünüz tavrınıza dikkat edecektir, tartışmayın ve olumsuz konuşmayın. Yüzünüzdeki gülümseme ofistekilere orada bulunmaktan memnun olduğunuzu hissettirecek. Stajınız sırasında verilen görevleri duraksamadan yerine getirdiğinizde başarıya yaklaşırsınız. Ayrıca pozitif olmak güzel vakit geçirmenize yardımcı olur.

Staj, çalışma hayatını deneyimlememiz için benzersiz bir fırsat. Dolu dolu yaşayın, tadını çıkarın ve bu beş yöntem ile ilk haftada dikkat çekmeyi başarın. 😉

İlgini çekebilir: İnsan Kaynakları | Nedir, Ne İş Yapar, Neden Tercih Edilmelidir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.