Staj Bulmanın 7 Yolu

Birkaç farklı strateji ile istediğiniz stajı bulma şansınıza en yakın olursunuz. Network oluşturmak, kariyer fuarlarına katılmak, online staj ilanlarını takip etme veya online potansiyel işverenleri belirlemek, staj aramanıza başlamanın yoludur. Staj bulmak zaman ve planlama gerektirir, ancak sonuçlar kesinlikle çabaya değer. İşte başarılı bir staj yapmak isteyenler için bazı öneriler. 


1. Aramaya Erken Başlayın 

Bazı endüstrilerin ve stajların son başvuru tarihlerinin olduğunu ve Kasım ayının başlarında işe alındıklarını ve işe alındıklarını unutmayın. Kış tatilinde staj aramanıza başlamak size ek teslim süresi sağlar. Ayrıca, üniversiteye dönmeden önce, mezunlar veya ilgilenen kuruluşlardaki profesyonellerle değerli bağlantılar kurma fırsatı da verebilir.  


2. İlgi Alanlarınızı Belirleyin 

Ne yapmak istediğine karar verirken çok özel olmaktan korkma. Birçok kariyer alanında deneyim kazanmak, üniversiteden sonra devam etmek istediğiniz kariyer konusunda emin değilseniz iyi bir fikirdir. Neyi beğendiğinizi ve bunun bir kariyere nasıl katılabileceğini düşünün. Finans ve yatırım ile ilgili programları izlemekten hoşlanıyor musunuz? Ev geliştirme? Tarihçe? Sosyal aktivizmle ve dünyada bir fark yaratma ile ilgileniyor musunuz? Stajlar, size fırsatlara maruz kalmanızı ve yeni ve heyecan verici kariyer alanlarını örnekleme şansını verebilir. 


3. Network 

Kendi network ağınızı oluşturmanız çok önemlidir. Bu hem üniversite okurken hem sonrasında işinize yarayacak bir şeydir. Network oluşturmanın en güzel yanı ise şüphesiz ki kariyer seminerleridir. Şirketlerin veya üniversitelerin düzenlediği kariyer etkinliklerine katılarak birçok şirket yöneticiyle bir araya gelebilir, onlarla tanışmanız staj ararken sizlere çok faydalı olacaktır. Buna ek olarak üniversitenizden mezunlarla iletişime geçmek ve bilgi görüşmeleri yapmak, size kariyer seçenekleri ve takip edebileceğiniz stajlar hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Zamanlarını ve uzmanlıklarını paylaştığınız için teşekkür notu gönderdiğinizden emin olun. 


4. Online Kaynakları Kontrol Edin 

Online staj kaynakları arıyorsanız,doğru yerdesiniz. Youthall staj konusunda uzmanlaşmış olup, aramaya başlamak için iyi bir yerdir.    


5.Kariyer Fuarlarına Katılın 

Kış tatilinde gerçekleşecek kariyer ve / veya staj fuarlarını belirlemek için kolejinizdeki Kariyer Hizmetleri Ofisine danışın. En iyi işverenler yetenekli stajyerleri ve çalışanları işe almak, taramak ve işe almak için kariyer fuarlarına katılır. 

Bir işveren için nasıl değerli olabileceğinizi açıklayan 60 saniyelik bir tanıtım yapmaya hazır olun. Fuarda tanıştığınız işe alım uzmanlarını takip ettiğinizden emin olun. 


6. İşverenlerle İletişim 

Kariyer alanlarınızdaki işverenleri telefon edin veya ziyaret edin ve yaz stajları hakkında bilgi alın. Yine, beceri satan ve nasıl değerli olabileceğinizi açıklayan 60 saniyelik bir giriş yapmaya hazır olun. 

Mevcut yazlık işlere odaklanın ve ilgileniyorsanız ek kişilerarası ve iletişim becerileri kazanmak için kamp veya tatil olanaklarını düşünün. Geçici kurumlar ayrıca yerel işverenlerin istihdam ihtiyaçları hakkında bilgi vermektedir. Bir kişiyle veya telefonla görüşme ayarlamak için mümkün olduğunda işverenlerle takip ettiğinizden emin olun. 


7. Yeni Mezun veya Kariyer Değiştirici Olarak Deneyim Kazanın 

Yeni mezunlar ve kariyer değişikliği olanlar, yeni kariyer alanlarına bakış açısı kazanmak ve yeni bilgi ve beceriler geliştirmek için staj yapabilirler. Stajlar, tatmin edici olmayan bir kariyer ile potansiyel olarak yeni ve heyecan verici bir girişim arasındaki köprü olabilir. Kriterlerinize uyan organizasyonları tanımlamak için staj ve iş arama veritabanlarını kullanabilirsiniz. 

Eğer sen de hayalindeki staja kolayca erişmek istiyorsan youthall.com‘a üye olmayı ve ilgini çekebilecek ilanlara başvuru yapmayı unutma! 🙂

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ