Şirketinizde Stajyer Çalıştırmak İçin 4 Süper Mantıklı Sebep

Bu seferki içeriğimiz sevgili patronlarımıza 🙂 Muhtemelen sabah yataktan kalktığınızda ilk yaptığınız şey işinizi büyütmek için kaç tane 19 yaşında “yeniyetme” öğrenciye ihtiyacınız olduğunu düşünmek değil. Biz ise size ilk yapmanız gerekenin bu olduğunu söyleyeceğiz. İşte neden sorusunun 4 cevabı:

1- Enerji Dolu Stajyerler

Muhtemelen kendi 20’li yaşlarınızda ne kadar hevesli ve ne kadar enerjik olduğunuzu hatırlıyorsunuzdur. Birlikte çalışacağınız stajyerler de en az sizin kadar iş öğrenmeye meraklı ve enerji dolu olacaktır; hatta belki sizden bile daha fazla. Aynı zamanda staj tam zamanlı bir çalışma programı olmadığından stajyerleriniz kendini rutine kaptırmayacak ve ilerleyen zamanlarda da ilk günkü kadar enerjik kalmaya devam edeceklerdir.

2- Stajyerler Pahalı Değildir

Şirketinizde çalışıp sizin için değer üretecek iyi bir üniversitede eğitim almış, iyi düzeyde yabancı dili olan, genç ve enerjik bir tam zamanlı çalışanın size maliyetini düşünebiliyor musunuz? Biz cevap verelim; bir hayli yüksek. Fakat bir stajyer profesyonel hayatı ve yaptığınız işi öğrenmek için orada olduğundan temel motivasyonu maddi getiri değildir. Dolayısıyla neredeyse aynı yetkinliklere sahip bir çalışanı stajyer olarak bünyenize katarak yeni mezun çalışan maliyetlerini ciddi oranda düşürmeniz mümkün.

3- Yeni Fikirlerle Doludurlar

Şirketinize stajyer olarak katacağınız öğrenciler muhtemelen şirketin yaşça en genç üyeleri olacak. Dolayısıyla onların bakış açısı sizin gençleri anlamada ve onlara yönelik mal/hizmet üretmenizde fazlasıyla yararlı olacaktır. Ayrıca düşünceleri henüz belirli bir fonksiyon tarafından sınırlanmadığı için en çılgın tabi aynı zamanda en yaratıcı ve en çok değer yaratacak fikirlerin de onlardan çıkması sizi şaşırtmasın 🙂

4- En İyi Yeni Çalışan: Eski Stajyer

Bu listedeki en bariz ama belki en önemli madde bu. Yeni bir çalışanın şirketin süreçlerine tamamen alışması ne kadar sürüyor? 2 ay mı? 6 ay mı? Önceden bu alışma sürecini yaşamış ve tam zamanlı çalışmaya başladığı andan itibaren tüm verimliliğiyle çalışan bir çalışan sanıyoruz ki bütün patronların hayali.

Stajyerler bir şirketin neşe kaynağı ve yenilikçilik merkezidir. Biz Stajim.net olarak bütün patronlarımıza şirketlerinde stajyer çalıştırmalarını hatta stajyerlerinin gerçekten değer üretebilecekleri projelerde rol almasını sağlamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. 🙂 

Youthall Fanatiği/Marmara İngilizce İktisat '18/Endeavor Fellow /Economics Club