Sıra Dışı, Başarılı Kişilerin Ortak Özellikleri 2

Sıra dışı ve başarılı kişiler muhakkak dikkatimizi çekiyorlar. Temelde benzer oldukça fazla özellikleri var. Sizin için bu özelliklerden 10 tanesini derledim.

Okumak

Kısa ve öz. Başarılı insanlar okumayı hayatlarında bir düzene oturtmuşlardır.

Merak

Yalnızca öğrenmek için merak etmenin yanı sıra, karşılarına çıkan bir engelin arkasındakileri hatta o engeli nasıl aşabileceklerini de düşünürler.

Kendiyle Barışıklık

Olmadıkları biri gibi davranmazlar. Kendilerini ve başkalarını yargılamaktansa oldukları gibi kabul ederler.

Profesyonel Ağ

Tüm iletişimlerinin önemini farkındadırlar. Profesyonel iletişimlerini kurmak ve geliştirmek konusunda oldukça iyidirler. “8- Cömertlik” konusu doğrudan ilişkilidir.

İçsel Kaynaklara Sahiplerdir

Mutluluk ve başarının sonsuz olduğunun farkındadırlar. Başkalarının başarı ya da mutluluklarının kendilerinden eksiltmediğini bilirler. Bu bakış açısı onlara başkalarının başarısıyla da mutlu olabilecek özgürlüğü sunar.

Karakter

Başarılı kişiler takip edilirler. İnsanlar örnek alır hatta imrenirler. Olumlu örnek teşkil etmek bu sebepten göz önünde insanlar için oldukça önemlidir. Karakterinden hoşnut olmadığınız birini lider olarak görmeyeceksinizdir. Belki patron, belki müdür ama lider değil…

Olumlu Arkadaş Grubu

Yapılmış araştırmalar en yakın 5 arkadaşının maaşları ortalaması kadar gelir elde edileceği doğrultusunda. Yakın çevremizle benzer düzen ve standartlarda olma eğilimindeyizdir. Benzer alışkanlıklar, karakter özellikleri. Başarılı insanlar yakın çevrelerinde başarı odaklı insanlar bulundurma eğilimindedir. Hedeflerine doğru adımlarla yürüyen insanlara benzemek, oldukça mantıklı…

Soğukkanlılık

Başarılı insanlar çok nadir kontrollerini kaybederler. Kendilerinden bağımsız, kontrol edemeyecekleri olayları değiştirmektense bu koşulların onları olumsuz etkilemesine izin vermezler. Verimli oldukları hallerine kısa sürede dönerler.

B Planı?

Her zaman hazırlıklıdırlar. Yalnızca B planı değil C, D, E hatta F planına bile sahiptirler. Tahmin ettikleri olasılıkları psikolojik olarak prova ederler, bu sebepten herhangi durum gerçekleşirken beyinleri planlarını ve işleyişi hatırlayacaktır.

Tercih

Başarılı insanlar hayatlarının kontrolünü ellerine almışlardır. Her zaman yapabilecekleri seçimler olduğunu bilirler. Geçmişin geleceği belirlemediğini bilirler. Kurban rolüne bürünmez, kendi hikayelerini kendileri yazarlar.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.