Seyahat Etmek İşinizde Daha Başarılı Olmanızı Sağlar Mı?

Seyahat etmek sayesinde yeni yerler görmek ve anılarınıza bir yenisini eklemek yerine, iş hayatınıza da katkıda bulunabileceğinizi tahmin eder miydiniz? Hem keyifli bir hafta geçirirken hem de bazı becerilerinizi geliştirerek bir taşla iki kuş diyebiliriz!

Oyunu başkalarıyla oynamayı öğrenirsiniz

İster iş arkadaşlarınızla ister arkadaşlarınızla veya eşinizle olun seyahat, sabrınızı deneyimleyebilmenizi sağlayan muhteşem bir yoldur. Başkalarına güvenmeyi ve işbirliği yapmayı öğrenmenize yardımcı olabilir. Eğer yanınıza bir seyahat arkadaşı bulamadıysanız yine bir şey kaçırmış değişsiniz! Yol tarifleriyle ilgili yardım isterken bir yabancıya danışmak veya otel lobisinde küçük bir konuşma yapmak konfor alanınızın dışına çıkmanızı gerektiriyor. Siz farkında olmasanız da bu becerilerin hepsi sizi değerli bir iş arkadaşı haline getiriyor!

Dinlemeyi Öğrenirsiniz

Yurtdışına seyahat ederken, yerel geleneklere ve normlara dikkat etmek önemlidir. Onların kültürel yapısını, geleneklerini ve belki de sizin hiç duymadığınız alışkanlıklarını öğrenmeye çalışmanız bile çabanız nedeniyle değerlidir. Yerel halkla tanışmak, onlara önerilerde bulunmak ya da çok beğendiğiniz adetleriyle ilgili bir fotoğraf çekmek merakınızı ve öğrenme arzunuzu teşvik ediyor.

İşler Raydan Çıkarsa Kontrol Sizde!

Ofisteki her şeyin milimetrik ilerlediği günler var; e-postalar, deadlinelar, müşteriler memnuniyeti… Ardından yeni bir gün… Seyahat, aksiliklerin yaşanması için keyifli olmsı sebebiyle toleranslı ama bir o kadar da can sıkıcı bir seçenektir. Havaalanında bagajınız gecikebilir, kiralık aracınızın belgelerinde sıkıntılar çıkabilir, kredi kartlarınız reddedilebilir. Siz de bütün bu durumlardan kendinizi kurtarmak için seri çözümler üretirsiniz. Bunların tümü, evde ya da ofiste aksiliklerle nasıl başa çıkacağınızı prova eder.

Biraz Bağımsızlık ve Mola!

Yurt dışındayken evinizde ya da günlük rutininizde uyguladığınız aynı programla devam etmek zorunda değilsiniz. Zaman farkı, arkadaşlarınızla ailenizle veya iş yerinizle görüşmenizi bir nebze de olsa aksatabilir. Bu nedenle, kendinizle ilgilenmekten kaçamazsınız. Aksilik durumunda da bir şeyleri kendi başınıza çekip çevirmeyi öğrenirken kendinize özgürlük alanı tanımış olursunuz. Belki de o hep okumak istediğiniz ama vakit bulamadığınız kitabı okumak için şehrin manzarasına ayaklarınızı uzatmanın tam zamanıdır. “Kendinize iyi bakmak” aynı zamanda kendi fiziksel ve zihinsel sağlığınız anlamına gelir. Yeni bir rota, taptaze bir başlangıçtır!

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.