Onlardan Dinleyin! Sabancı Yeni Nesil Kariyer Deneyimi Mezunlarının Deneyimleri

60 bin çalışanı ile 4 kıtada ve 14 ülkede faaliyet gösteren Sabancı Topluluğu, 90 yılın üzerinde tecrübesi ile kendi sektöründe ve ülkemizde lider konumda şirketleri olan, dünyaca ünlü şirketlerle güçlü ortaklıklar kurmuş ve bu ortaklıkları başarılı bir şekilde uzun yıllardır sürdüren, kurumsal yönetim ilkelerine uygun ve stratejik portföy yönetimine sahip bir topluluktur.

Yeni Neslin Sabancı’sı olarak adlandırılan bu programı genç yeteneklerle  buluşturan Yeni Nesil Kariyer Deneyimi, 6 aylık süreçte birbirinden değerli katılımcılarıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor. Gelin şimdi hep beraber geçmiş dönem mezunlarının program hakkında neler düşündüklerine göz atalım!


Zeynep-Ozhan-Sabancı-YNKD

YNKD kapsamında başlamış olan 6 haftalık kariyer yolculuğuma 9 aydır Kordsa’da devam ediyorum. Bunun yanında YNKD Programı ile hem Sabancı’lı liderlerle tanışma hem de Ideathon projesinde yer alma fırsatı buldum. Yeni Neslin Sabancısı kültürünün bana sunduğu fırsatlar sayesinde geleceği dair olan kaygılarımdan arınarak, daha güçlü adımlar atmaya başladım. Program boyunca verilen eğitimler, düzenlenen organizasyonlar ve bizlere verilen değerle, Sabancı ekosisteminin bir parçası olduğum için oldukça gururluyum.

 

Yeni Neslin Sabancısı kültürünün bana sunduğu fırsatlar sayesinde geleceği dair olan kaygılarımdan arınarak, daha güçlü adımlar atmaya başladım.

 


Utku-Okur-Sabancı-YNKD

Merhaba Ben Utku Okur. 2021 yılında, Yeni Nesil Kariyer Deneyimi (YNKD)’nin uzun dönem versiyonuna dahil olmuştum. Şu anda ise Akçansa İnsan Kaynakları Fonksiyonunda İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak görev alıyorum. YNKD deneyimim sayesinde çeşitli eğitim ve gelişim fırsatlarının yanı sıra liderlerin samimi anlatımlarıyla farklı bakış açıları kazandım.

 

YNKD deneyimim sayesinde çeşitli eğitim ve gelişim fırsatlarının yanı sıra liderlerin samimi anlatımlarıyla farklı bakış açıları kazandım.

 


Doganay-Karakis-Sabancı-YNKD

Merhaba, Ben Doğanay. YNKD’21 mezunuyum. Aynı zamanda YNKD stajyeri olarak başladığım Kordsa da proje mühendisi olarak çalışmaya devam etmekteyim. YNKD bana öğrenci olduğum dönemlerde eşi olmayan bir çalışan deneyimi kattı. Bu program ile elde ettiğim kazanımları şuan da proje mühendisi olarak kullanmaktayım. Staj sürecimde bir çok projede çalışma fırsatım oldu. Bunlardan bazıları; Amerika da yeni kurulan fabrikamızın haftalık toplantılarını yönetme, yalın üretim çalışmaları ile üretim hattımızdaki katma değersiz adımları geliştirme ve inorganik büyüme ile yapılacak yatırımları fizibilite çalışmaları. Bahsettiğim bir çok global çalışma alanı ile proje mühendisi olarak çalıştığım ve kendime fazlaca yetkinlik kattığım bir dönem yaşadım.

 

YNKD bana öğrenci olduğum dönemlerde eşi olmayan bir çalışan deneyimi kattı. Bu program ile elde ettiğim kazanımları şu anda proje mühendisi olarak kullanmaktayım.

 


Merhaba, ben Bora Aydın. İlk olarak 2020 yılında YNKD kapsamında dahil olduğum SabancıDx İleri Veri Analitiği biriminde, İş Analitiği Analisti olarak çalışıyorum. YNKD’yi benim için farklı ve özel kılan Stajyer unvanından bağımsız olarak projelerde etkin rol üstlenebilmem oldu. SabancıDx’in iş yapış modelleri ile birlikte şirket kültürü, YKND’20 tecrübemde beni etkileyen noktalar oldu.

YNKD’yi benim için farklı ve özel kılan stajyer unvanından bağımsız olarak projelerde etkin rol üstlenebilmem oldu.

 


Merhaba, ben Erdi Can İslamoğlu. 2020 ve 2021 yıllarında Yeni Nesil Kariyer Deneyimi (YNKD) programı kapsamında Aksigorta’da ve Sabancı Holding’de staj yapma imkanı elde ettim. Şu anda ise Sabancı Holding İK ekibinde, uzun dönem proje stajyeri olarak çalışıyorum. YNKD, beni Yeni Neslin Sabancı’sı kültürü ile tanıştırdı ve bana, kariyer yolculuğumda eksikliğini öncesinde oldukça hissettiğim gerçek bir iş sürecini deneyimleme imkanı verdi. Değer gördüğümü daima hissettiğim, kariyer yolculuğumda beni en iyi şekilde desteklemeye çalışan ve yeni neslin değerlerine öncelik veren bir topluluğun parçası olduğum için mutlu ve gururluyum.

Değer gördüğümü daima hissettiğim, kariyer yolculuğumda beni en iyi şekilde desteklemeye çalışan ve yeni neslin değerlerine öncelik veren bir topluluğun parçası olduğum için mutlu ve gururluyum.

 


Merve-Ekiz-Sabancı-YNKD

Merhaba, ben Merve Ekiz. Aksigorta’da gerçekleştirdiğim Yeni Nesil Kariyer Deneyimi süreci, bana kim olduğumuz fark etmeksizin, hepimizin çok değerli ve geleceği değiştirecek olan insanlar olduğumuzu hissettirdi. Aynı zamanda yapılan eğitimler ve gerek şirkette çalıştığım insanlar, gerek stajyer arkadaşlarım bana Sabancı’nın 5 değerini hatırlattı, öğretti ve beni geliştirdi: sürekli gelişim, cesaret, tutku, katılım, samimiyet. Yeni Nesil Kariyer Deneyimi süreci sonrasında SEED yeni mezun işe alım programına dahil oldum ve şu an Enerjisa’da Enerji Yönetim ve Analiz Uzman Yardımcısı olarak çalışmaktayım.

Yapılan eğitimler ve gerek şirkette çalıştığım insanlar, gerek stajyer arkadaşlarım bana Sabancı’nın 5 değerini hatırlattı. Öğretti ve beni geliştirdi: Sürekli gelişim, cesaret, tutku, katılım, samimiyet!

 


Eğer sen de bu deneyimi yaşamak ve gelecek dönemde Yeni Nesil Kariyer Deneyimi programında yer alan kişilerden biri olmak istersen eğer başvurunu 29 Mayıs’a kadar buradan tamamlayabilirsin!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın