Perakende Sektöründe Staj Yapmak İçin 4 Neden! – Önyargılarını Yıkıyoruz.

Hepimiz gün içerisinde alışveriş merkezlerine gideriz, bir şeyler satın alırız. Hatta bağlılıkla özellikle belli markalardan, mağazalardan alışveriş ettiğimiz de olur. Peki, hiç bu şirketlerin birinde stajyer olarak çalışmayı düşünmüş müydünüz? Bugün size gözümüzün sürekli önünde olan ama konu çalışmak, staj yapmak olunca direkt aklımıza gelmeyen perakende sektörünün kapılarını açıyoruz!

İşte perakende sektöründe staj yapmanın size katabileceği 4 fayda!

Şimdiden iyi okumalar. 🙂


1) Daha yaygın ve çeşitli bir sektörün içinde olacaksın.

Girişte de bahsettiğimiz gibi perakende sektörünün bir parçası olan alışveriş yaptığımız mağazalar, dükkanlar sayıca oldukça fazla. Bu da bu sektörü özellikle ülkemizde yaygın bir konuma sahip olmasını sağlıyor. Bu kadar yaygın bir sektörün içinde çalışabilmenin en büyük faydası ise staj yeri olarak isteyebileceğiniz şirketlerin çok çeşitli olması. Sözün özü, bu sektörde gerçekten de çalışmayı seveceğiniz bir yerde çalışmak mümkün.


2) Büyük bir sektöre girmiş olacaksın.

Önceki maddemizde perakende sektörünün oldukça yaygın olduğundan bahsetmiştik. Bu kadar yaygın olan bir sektörün hacim olarak büyüklüğü bu durumda tartışmasız desek yeridir. Büyük bir sektörün sana staj konusunda yardımcı olabileceği en büyük fayda ise staj olanaklarının çok fazla olması. Ülkemizde perakende sektöründe çalışan çok şirket var ve neredeyse hepsinin staj programlarının olması bu konuda rekabeti biraz da olsa azaltıyor diyebiliriz.


3) Departmanlar arası kendini keşfetme olanağına kavuşacaksın.

Perakende sektörünün sana bir staj döneminde katacağı en değerli özelliği şirket içerisinde departmanların birbiriyle yakın ve iç içe çalışması. Bu yüzden hangi departmana girersen gir, şirket içerisindeki diğer departmanları keşfetme şansı bulacaksın. Stajının sonunda ise bu, kariyerine daha net ve bilinçli bir rota çizmen için yardımcı olacak. 😉


4) Belki de en ilginci… Müşteri ve satıcı sensin!

Perakende sektöründe çalışmanın belki de en ilgi çekici özelliklerinden biri iki farklı perspektifi bir karede görmeni sağlayacak bir deneyim kazanmaktır. Bu zamana kadar müşteri olarak görüldüğün bir sektörde satıcı tarafına geçmen, hem sektörün çalışma mantalitesini çözmeni sağlayacak, bunun yanında ise aynı anda bir müşteri olarak şu zamana kadar bir müşteri olarak sahip olduğunu deneyimi sektöre aktarıp sektörün kendini geliştirmesinde önemli bir katkı sağlayabileceksin.

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM