Pazartesi Sendromu Nasıl Atlatılır?

Bir grup araştırmacı, çalışanların çoğunun pazartesi günleri saat 11.16’ya kadar gülümsemediğini söylüyor. Pazartesi sendromunu yalnızca bir gün değil, bir gün önceden yaşamaya başlayıp günün tadını çıkaramadığınızı farkındayız. İşte senin için pazartesi sendromu ile pazartesiyi haftanın en iyi gününe dönüştürecek ipuçları hazırladık!


Hafta sonları için yaşama

Araştırmalar, işte stresli insanların hafta sonları çok daha mutlu olma eğiliminde olduklarını göstermektedir. Bu yüzden sadece cumartesi ve pazar günlerini dört gözle beklemeyin; eğlenceyi yaymaya ve hafta boyunca arkadaşlarla geçirdiğim bir film gecesi gibi eğlenceli bir şeyler planlamaya çalışın.


 

Pazar geceni planla

Pazartesi sabahı için ihtiyacınız olan kıyafetleri düzenleyin ve iyi bir öğle yemeği hazırlayın. Bu şekilde pazartesi günleri daha tolere edilebilir hale getirecek. Alarm çaldığında uyanmak ve işe geç kalmaktan kaçınmak için kontrol etmeyi unutmayın.


Erken uyu

Çalışma dolu bir haftaya hazırlanmak için yedi ila dokuz saat uyku aldığınızdan emin olun. Makul bir saatte yatmak, alarmı yeni dostumuz yapar.


Kahvaltıyı atlama

Metabolizmayı hızlandırın ve güne doyurucu bir kahvaltı ile başlayın.


 Spor yapın

Egzersizin endorfin seviyelerini yükselttiği bir sır değil, bu yüzden güne erken başlamak için sabahın erken saatlerinde egzersiz yapmaya çalışın.


 Şık görün

Yeni elbise, yeni gün. En yeni satın aldığınız kıyafetleri pazartesi sabahına saklayın veya ofise giderken daha fazla güvende hissetmek için kırmızı giyin.


Gülümse!

Duşa gülümse, baristaya bir gülücük ver ve inci gibi beyazları ofise göster. Bazı bulaşıcı gülüşler kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olabilir.


Kendini şımart

Pazartesi sendromu demeyin ve kendinizi ödüllendirin: Bir parça çikolata ile kendinizi şımartın, öğle yemeği saatinde online alışveriş yapın ve sevdiklerinize vakit ayırın.


Gün boyunca küçük molalar ver

Bütün gün odaya yapıştırılmış olarak kalmayın. Biraz temiz hava almak için yürüyüşe çıkın, masada öğle yemeği yemekten kaçının veya mümkünse hızlıca spor yapmak için spor salonuna gidin.

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ